Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaMINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Zbog salmonele povlači se pileći batak sa zabatkom poljskog proizvođača

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Zbog salmonele povlači se pileći batak sa zabatkom poljskog proizvođača

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da se zbog salmonele povlači pileći batak sa zabatkom bez kosti s kožom u pakiranju po pet kilograma poljskog proizvođača koji je na tržište stavio PPK.

Riječ je o proizvodu LOT broja L 2350011344, upotrijebiti do 26. 5. 2020. godine u kojem je utvrđena bakterija Salmonella ser. Enteritidis. Proizvođač je subjekt u poslovanju s hranom Animex Foods Sp. z.o.o. Oddzial w Kutnie, PL10043902WE, Poljska, a proizvod stavlja na tržište subjekt PPK Karlovačka mesna industrija d.d., Karlovac. Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s navedenim podatcima.

U priopćenju se navodi da proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Detaljnije informacije o povlačenju proizvoda dostupne su na stranicama subjekta https://www.pivac.hr/hr/media/obavijest-za-kupce-povlacenje-i-opoziv-1

(Hina)

- Oglas -