Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaDANI SVEMIRA NA MAKARSKOJ ZVJEZDARNICI Istina je i dalje 'tamo negdje'

DANI SVEMIRA NA MAKARSKOJ ZVJEZDARNICI Istina je i dalje ‘tamo negdje’

Osma po redu manifestacija Dani svemira završila je predavanjem glavnog gosta –  ing. Giuliana Marinkovića – na platou gradske Zvjezdarnice kojemu je ovo bila druga večer za redom pred makarskom publikom.

Prvo predavanje održano u petak imalo je za temu NLO incidente na prostoru balkana uz audio i video svjedočanstva pripadnika vojnog i civilnog zrakoplovstva.

Subotnja večer otkrivala je trend sve većeg interesa širom svijeta za ovaj fenomen od strane vlada razvijenih zemalja u smislu zaokreta da se taj fenomen više ‘ne stavlja pod tepih’ već se upravo suprotno – izrađuju protokoli za prijavu takvih viđenja kao i komisije koje rade sigurnosne i verifikacijske procjene, a sudeći prema odzivu publike isti trend povećanog zanimanja za ovu temu prisutan je i kod nas.

Predsjednik udruge DAUP Orion, gdin. Gloryan Grabner ne krije zadovoljstvo zbog velikog broja posjetitelja kao i činjenice da su stvari na globalnom nivou krenule smjerom razotkrivanja: ‘Tragamo za istinom koja je još uvijek ‘negdje tamo’ no rezultati predanog rada približavaju nas iz mjeseca u mjesec našem cilju – surađuje se na svim nivoima širom svijeta, a glavna novina proteklih godinu-dvije je da su se aktivno angažirale i one razine koje su do nedavno ignorirali i diskreditirali ovakve teme’.

Također je iskoristio priliku da se zahvali pokroviteljima (Grad Makarska, TZ Makarska i Županijska Zajednica tehničke kulture) te partnerima (Crveni križ Makarska, Hotel Biokovo i O.Š. Stjepana Ivičevića).

D.A.

 

- Oglas -