Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaZavršen Svjetski kup rukometnih veterana: sudjelovalo 2.500 sportaša s četiri kontinenta

Završen Svjetski kup rukometnih veterana: sudjelovalo 2.500 sportaša s četiri kontinenta

Finalnom utakmicom između Rumunja i Egipćana, pred dupko popunjenom tribinom dvorane na Ribnjaku, u Omišu je završen šesti po redu Svjetski kup rukometnih veterana koji je ove godine okupio čak 2500 sudionika s četiri kontinenta.

Iako je navijačka podrška bila na strani Newgize pobjedu od 11:10 odnijeli su Rumunji.

Ovo je treći trijumf za redom za HC Bucovinu, znali su to Rumunji proslaviti kako i priliči. S druge strane bilo je i suza kod poraženih Egipćana, tolika je emocija bila. Ali sve se brzo pretočilo u opće veselje, ples i pjesmu svih sudionika tijekom proglašenja pobjednika i svečanog zatvaranja turnira.

Ukupno gledajući, najuspješniji ove godine bili su rukometaši i rukometašice iz Slovačke koji su trijumfirali u tri od sedam kategorija, za njima odmah Poljaci (dvije titule), dok su Rumunji i Litvanci osvojili po jedan trofej.

No, više od samih rezultata i trofeja u pamćenju svih sudionika ostat će druženje u Omišu i Makarskoj tijekom održavanja Svjetskog kupa. Pozitivne emocije prštale su na sve strane, svi su hvalili organizaciju turnira uz poruku “volimo Hrvatsku”. I dobar dio njih vratit će se i dogodine kao igrači, ali i ubuduće kao – turisti.

Sjajna je ovo reklama za dva dalmatinska grada, podsjetimo, bilo je tu igrača i igračica sa svih strana svijeta, čak njih 128 iz mnogoljudne i daleke Indije, pa još 80 Čileanaca, 60 Egipćana, igrači iz Hondurasa, Ujedinjenih Arapaskih Emirata, iz cijele Europe… Svi oni bit će promotori hrvatskog turizma i ljepota Dalmacije. Samo ovom prigodom Svjetski kup rukometnih veterana donio je čak 10.000 noćenja Omišu i Makarskoj. Definitivno, najveći rukometni događaj ovakve vrste u svijetu.

– Već smo otvorili prijave za Masters Handball World Cup 2024., godinu dana ranije već smo popunili pola kapaciteta.! To najbolje govori o kvaliteti ovog natjecanja, odazivu iz cijelog svijeta. O brandu koji smo postali – zadovoljno je na kraju poručio organizator Mario Čaljkušić
MD/foto Masters Handball World Cup

REZULTATI
FINALA – MUŠKARCI

M 35+

HC Bucovina (Rum) – New Giza (Egi) 11:10

MVP: Kristijan Adominikaj (HC Bucovina)

M 40+

Masters Handball Slovakia (Slk) – Šmarškai (Litv) 8:12

MVP: Modestas Bakaitis (Šmarškai)

M 45+

Masters Handball Slovakia (Slk) – HC Brno (Češ) 8:6

MVP: Mario Brezina (MH Slovakia)

M 50+

Masters Pabianice (Polj) – PEAC PTKE (Mađ) 11:3

MVP: Piotr Miler (Pabianice)

FINALA – ŽENE

W 35+

Slavia Prag (Češ) – Collected Team (Polj) 9:10

MVP: Dorota Basta (Collected team)

W 40+

Bratislava (Slk) – All Stars (Slk) 3:11

MVP: Veronika Kristinova (All Stars)

W 45+

Elite Nitra (Slk) – HBH Morava (Češ) 14:8

MVP: Veronica Heitmankova (Morava)

- Oglas -