Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAZASTAVA JE TU, EVO I PROGRAM Grad Makarska obilježava Dan pobjede i...

ZASTAVA JE TU, EVO I PROGRAM Grad Makarska obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Grad Makarska priprema se za obilježavanje skorašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Makarskoj, a građanima i turistima i ove je godine to naznačila golema zastava Republike Hrvatske koju su, kao i lani, postavili u širini gotovo čitave zgrade Grada na Obali kralja Tomislava.

Isto tako poznat je i program koji nas čeka u nedjelju u ponedjeljak 4. i 5. kolovoza – tako će u nedjelju s početkom u 21 sat na Zelenki biti održana tradicionalna pučka fešta na Trgu Kobaca, na kojoj će nastupiti klapa Srdela i Mario Roso bend, dok u isto vrijeme na drugom kraju grada, kod PŠRD Arbun, započinje tradicionalna večer ‘Klape u Arbuna’ uz gostovanje klape Šufit.

U ponedjeljak 5.kolovoza program započinje još rano ujutro, promenadom Gradske glazbe po rivi u 7 sati,  u jutarnjim satima biti će položeni i vijenci na Spomenik hrvatskom branitelju te Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu, a centralni dio započinje u večernjim satima. Tako se u katedrali sv. Marka u 20 sati sati održava sveta misa za Domovinu, dok u 21 sat na Kačićevom trgu započinje koncert Indire i Slavonia banda.

 

- Oglas -