Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAZašli smo u duboku posezonu, korona caruje. No turisti i dalje guštaju...

Zašli smo u duboku posezonu, korona caruje. No turisti i dalje guštaju u Makarskoj

Šetnjom kroz grad se naoko vidi da u gradu još uvijek, unatoč tome što smo već zagazili u “konkretnu” jesen i dublju posezonu, ima lijep broj turista. Mahom je riječ o Nijemcima i Austrijancima koji čine skoro pola ostvarenih noćenja. Ima i stotinjak gostiju iz Velike Britanije, a uglavnom se radi  hotelskim gostima. Oni čine oko 77 posto u ukupnom “kolaču”, a riječ je o 768 noćenja na datum 24.listopada.

Usporedimo li to s lani, suvišno je govoriti koliko je posezona bolja. U prvoj korona godini u Makarskoj je na ovaj datum boravilo pet puta manje gostiju. Unatoč tome što proteklih dana imamo preko 3000 novozaraženih od COVID-a, gosti nam i dalje dolaze.

Za razliku od lani, imamo oko 60 posto gostiju iz Njemačke, Austrije i UK. Prošle godine smo mahom imali goste iz Hrvatske i BiH.

Zanimljivo je zapravo da ove godine imamo više Nijemaca nego u 2019.godini. Brojka nije značajno veća, ali je vidljiva. U toj godini ostvareno je 2115 noćenja na ovaj datum, što je duplo više nego ove godine. No četvrtinu su tad činili domaći gosti, kojih je ove godine šest puta manje.

Ivona Ćirak /foto I.Ćirak

- Oglas -