Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaAKTUALNOZaposlenici Grada dobili upitnik: S koje tri osobe biste voljeli raditi u...

Zaposlenici Grada dobili upitnik: S koje tri osobe biste voljeli raditi u timu, a s koje tri ne

Zaposlenici Grada Makarske jučer su dobili svojevrsni interni upitnik u kojemu se od njih traži da imenuju tri osobe s kojima bi voljeli raditi u timu, te tri osobe s kojima ne bi. Potvrdio nam je to i gradonačelnik Zoran Paunović koji tvrdi kako se radi o praksi koja je sasvim uobičajena za kompanije.

– Radi se o svojevrsnoj početnoj internoj evaluaciji. U multinacionalnim kompanijama pred upravu se postavljaju ciljevi, pa u to spada i ekipiranje timova. Cilj nam je dobro ekipirati timove i zato nam je važno znati o čemu treba voditi računa. Poslužit ću se nogometnom terminologijom jer je svima jasna: Livaju kada stavite na beka lošije funkcionira nego kad ga stavite u špicu. Tako je i nama važno znati tko će u kojem timu biti funkcionalniji i to je jedini motiv ovog feedbacka kojeg pokušavamo dobiti od zaposlenika, kazao je Paunović.

Tvrdi kako se ne radi o skidanju glava niti će, kako uvjerava, bilo kakav eventualni osobni animozitet zaposlenika utjecati na iskrivljenu sliku odnosno pozicioniranje službenika.

Zanimalo nas je utječe li to na bilo koji način na procjenu viškova u “Bijeloj kući”, jer se već spekulira kako se radi o desetak djelatnika koji se ne uklapaju u novu sistematizaciju. Gradonačelnik rezolutno odvraća kako jedno s drugim nema veze.

Tko će pak biti višak, za sada se još uvijek ne zna, a najviše zbog te neizvjesnosti i vlada prilična napetost u zgradi Grada. Gradonačelnik Paunović veli kako se u ovom upitniku pak radi samo o evaluaciji.

Ivona Ćirak /

- Oglas -