Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotZAPOČELI DANI SVEMIRA Na večerašnjem predavanju i tema NLO-a iznad Makarske

ZAPOČELI DANI SVEMIRA Na večerašnjem predavanju i tema NLO-a iznad Makarske

Već po tradiciji, brojni ljubitelji astronomije i ufologije s velikim su interesom dočekali ovogodišnje Dane svemira, koje na platou makarske Zvjezdarnice i Spomenika revolucije organizira DAUP Orion.

Ovoljetno izdanje donosi dvije vrlo zanimljive večeri od kojih se prva odigrala sinoć, predavanjem ing.Josipa Miloševića pod nazivom Nepouzdani svjedoci.

U vrlo zanimljivom dvosatnom predavanju uživalo je 60-ak posjetitelja, a kako nam najavljuju iz DAUP Oriona, očekuje nas još jedna vrlo interesantna večer.

– Imali smo priliku poslušati jedan presjek NLO fenomena praktički od prapovijesti do modernog doba, s posebnim osvrtom na slučajeve zrakoplovnih nesreća i nestanaka zrakoplova. Zaključak je da nas, kao civilizaciju, u budućnosti očekuju izazovi koje ćemo morati prihvatiti i prilagoditi im se – kaže nam predsjednik DAUO Orion Gloryan Grabner.

Večeras (subota) će biti posebno zanimljivo utoliko što će se u temi večerašnjeg predavanja naći i sama Makarska. U goste dolazi splitska udruga DUAP Polaris, a Zrinka Lebinec predavat će na temu “Aktualnosti u Hrvatskoj, oko nje i iznad nje”.

Kako najavljuju, biti će tu govora i o snimci koja je nastala u svibnju, a koja prikazuje štošta zanimljivog na nebu iznad Makarske, o čemu smo nedavno i pisali.
O.F./foto MD

- Oglas -