Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKAZAKLJUČAK OKRUGLOG STOLA: ZSU trebala bi uzeti dva zaposlenika koji bi radili...

ZAKLJUČAK OKRUGLOG STOLA: ZSU trebala bi uzeti dva zaposlenika koji bi radili s djecom s teškoćama

Jučer je održan okrugli stol na temu „Inkluzivni sport-sport kao način života“ u okviru projekta „Sunce za udruge“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva Jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom „Sunce“, a projektni partneri su Grad Makarska, Zajednica športskih udruga grada Makarska, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, Matica umirovljenika Makarska te Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA.

Razdoblje trajanja projekta je od 7. srpnja 2022. godine do 31. prosinca 2023. godine, a ukupna vrijednost projekta je 54.444,15 eura. Svrha organizacije okruglog stola je podizanje svijesti o važnosti sudjelovanja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u sportskim aktivnostima, odbacivanju predrasuda te poticanje klubova na njihovo uključivanje u sport.

Program okruglog stola je obuhvaćao razmjenu iskustva sudionika o održivosti projekta Sportski INpuls (2018.-2020.) kojeg su prezentirali Tanja Visković i Ivan Andrijašević te važnost programa HandbALL IN za lokalnu zajednicu kojeg je prezentirala Maida Arslanagić. Zaključci okruglog stola su da bi Zajednica športskih udruga grada Makarska trebala u svom proračunu predvidjeti dva nova zaposlenika koja bi radila s djecom s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom kroz razne sportske aktivnosti. Okrugli stol je završio u druženju uz catering te posjeti oglednom treningu iz plivanja pod vodstvom Branka Glavine.

M.D./foto Udruga Sunce

- Oglas -