Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAZadnji dan za izvođenje građevinskih radova, evo kako se građevinari pridržavaju:

Zadnji dan za izvođenje građevinskih radova, evo kako se građevinari pridržavaju:

Danas, 1. lipnja, nastupa sezonska zabrana izvođenja građevinskih radova, a na svojoj Fb stranici gradonačelnik je upozorio sve investitore i izvođače da do 30. rujna 2023. moraju privremeno obustaviti izvođenje građevinskih radova. Obavijest je potkrijepio izvještajem o visokim kaznama.

–  Komunalni redari su u protekla dva tjedna obišli sva aktivna gradilišta na području Grada i obavijestili investitore/izvođače na pravila propisana Odlukom o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Makarske za 2023., kao i da su u slučaju kršenja zabrane radova propisane visoke novčane kazne. U slučaju daljnjeg nastavljanja radova, novčane kazne mogu se izreći i više puta, naveo je gradonačelnik Paunović.

Iznimno su dopušteni radovi na građevinama javne i društvene namjene, građevinama koje se koriste za rad državnih i lokalnih tijela, vjerskih zajednica te građevinama prometne infrastrukture.

Za radove koji nisu zabranjeni Odlukom o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova, podsjećamo na obvezu pridržavanja propisa iz Odluke o javnom redu i miru, prema kojoj se u razdoblju od 1. svibnja do 30. rujna, u vremenu od 14,00 do 17,00 sati te od 20,00 do 9,00 sati, u naseljenim mjestima ne smiju izvoditi radovi upotrebom građevinskih i drugih strojeva, vozila i alata koji stvaraju buku, naveo je gradonačelnik.

I danas su, inače, komunalni redari obilazili gradilišta i kako doznajemo, radovi na konstrukcijama građevina su završeni ili u samom finišu. Građevinari su upozoreni još jednom, a čini se da je odluka napokon “sjela” većini te da nekih problema oko poštivanja iste ne bi trebalo biti.

Podsjetimo da je lani na snazi bila za gradevinare povoljnija odluka po kojoj su mogli izvoditi sve ove bučne radove na konstrukciji sve do 15. lipnja. Gradonačelnik je tad bio stava da je bolje dati im dulji period da završe nego da odluka bude stroga, ali mrtvo slovo na papiru.

Sve do kraja 2021.godine imali smo rigoroznu odluku koja je branila ovakve radove sve od 1.svibnja do 30. rujna.

Ivona Ćirak/foto M.D.

 

- Oglas -