Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaZADAR: Zaplijenjeno preko kilogram heroina i kokaina, vrijednosti više od 450.000 kn

ZADAR: Zaplijenjeno preko kilogram heroina i kokaina, vrijednosti više od 450.000 kn

Danas je u Policijskoj upravi zadarskoj održana izvanredna konferencija za medije povodom najnovije zapljene droge na zadarskom području: ukupno 1 043,2 grama heroina i 34,6 grama kokaina, čija se vrijednost procjenjuje na više od 450 000,00 kuna. Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u koordinaciji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom i 48-godišnjakom, koje se sumnjiči za kaznena djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, u utorak oko 14 sati na gradskom predjelu Brodarica, policijski službenici su uočili 32-godišnjaka na motociklu, u trenutku dok je 48-godišnjaku koji se nalazio u svojem vozilu predao paketić s drogom heroin, nakon čega se s motociklom udaljio.Potom su policijski službenici službenim vozilom pokušali zaustavili vozilo kojim je upravljao 48-godišnjak, a kada su radi uhićenja i pronalaska droge prišli vozilu, najprije se oglušio o policijske naredbe te naglo startao s vozilom u cilju bijega. Tom prilikom vozilom odbacuje policijskog službenika Odjela za droge, a nakon toga svojim vozilom udara u drugo policijsko vozilo s kojim mu je zapriječen bijeg, a odmah potom je uhićen na mjestu događaja uz uporabu sredstava prisile te priveden u prostorije policije.

Policijski službenik je radi zadobivenih tjelesnih povreda zadržan na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Zadar, a na oba vozila nastupila je materijalna šteta.Naknadnom pretragom kod ovog 48-godišnjaka je u vozilu pronađen paketić s 32,1 grama droge heroin, a iz torbice je dragovoljno izručio dva paketića s 0,5 i 0,6 grama heroina kao i novčani iznos od 3 900 kuna.Nadalje, nedugo zatim potom na adresi prebivališta u Zadru uhićen je i 32-godišnjak, koji je pri tom pokušao odbaciti paketić s 2 grama kokaina.

Pretragom stana 32-godišnjaka, izvršenom po nalogu Suca istrage Županijskog suda u Zadru, pronađeno je i oduzeto:
– 1003, 6 grama heroina,
– 32,6 grama kokaina,
– 40 grama bijele praškaste tvari za miješanje s drogom radi povećanja mase
– digitalna vaga za precizno mjerenje i novčani iznos od 8000 tisuća kuna pribavljenih preprodajom droge.

Isto tako po nalogu Suca Istrage izvršena je pretraga stana kojeg koristi 48-godišnjak, u kojem je pronađeno i oduzeto 6,5 grama heroina i 3 bočice metadonske otopine.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 32-godišnjaka se sumnjiči da je radi daljnje preprodaje i ilegalne zarade nabavio veću količinu droge heroin koju je na zadarskom narkotržištu posredstvom 48-godišnjaka dalje distribuirao.

Tako se osnovano sumnja da je od 20. lipnja do 14. srpnja ove godine, 48-godišnjak poradi preprodaje konzumentima i sitnim preprodavačima te radi ilegalne zarade, od 32-godišnjaka preuzeo minimalno 520 grama heroina i 6 grama kokaina, tako što je u najmanje 16 navrata na različitim lokacijama u Zadru, preuzimao heroin u količinama od 30 do 50 grama, a kojeg bi potom dalje preprodavao.Jučer u popodnevnim satima nakon završenog kriminalističkog istraživanja, obadvojica osumnjičenika predani su pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu, protiv obadvojice podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a protiv 48-godišnjaka i zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi.

Nakon što su ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu, kod Suca istrage Županijskog suda u Zadru održano je ročište na kojem im je određen istražni zatvor.

U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 1 043,2 grama heroina i 34,6 grama kokaina, a ukupna vrijednost oduzete droge procjenjuje se na više od 450 000,00 kuna – priopćili su iz PU zadarske.
M.D. / foto: PU zadarska

- Oglas -