Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaZa dva dana utopila se tri dječaka u Vojvodini

Za dva dana utopila se tri dječaka u Vojvodini

 Desetogodišnji dječak utopio se u gradskom bazenu u Odžacima kod Sombora u nedjelju, a samo dan ranije na takav način stradala su dva dječaka u kanalu Dunav – Tisa – Dunav (DTD) kod mjesta Feketić, javljaju u ponedjeljak mediji u Vojvodini.

Tijelo desetogodišnjeg dječaka B. P. bez znakova života pronađeno je u nedjelju oko 22.20 sati na dnu gradskog bazena u Odžacima.

Mediji prenose policijska saznanja da je stradalog dječaka u vodu gurnuo osmogodišnjak te da su u trenutku nesreće bili sami na bazenu.

Tijelo je pronađeno nakon što je oko 22 sata otac policiji prijavio nestanak sina.

Dan ranije, u kanalu DTD kod bačkog mjesta Feketić utopili su se dječaci stari 14 i 16 godina.

Prema dosadašnjim saznanjima lokalnih medija, riječ je o neplivačima koji su se kupali u kanalu.

Zamjenik tužitelja Višeg javnog tužiteljstva u Subotici i subotička policija utvrdili su da su maloljetnici uskočili u kanal DTD da se kupaju, ali su bili neplivači zbog čega su se utopili.

Vojvođanski mediji bilježe da utapanja po otvaranju kupališne sezone nisu nažalost rijetkost.

Predsjednik Udruge spasilaca na vodi Vojvodine Goran Radivojević ranije je u izjavi za portal „Nova.rs“ rekao da najveći problem predstavljaju divlja kupališta u Srbiji.

“Kada krene kupališna sezona, mi spasioci godinama pričamo istu priču, pa tako i ove. Uvijek preporučujemo da se ide na organizirana kupališta jer ondje radi spasilačka služba, postoje prilazi vodi kako bi ekipa Hitne pomoći u slučaju nesreće, utapanja, mogla prići. Treba izbjegavati divlje plaže, jer su opasne“, naveo je Radivojević.

Iako se pretpostavlja da su žrtve utapanja uglavnom neplivači, čak 80 posto stradalih su upravo plivači, odnosno kako prenose mediji „djeca poluplivači“.

Svake godine na vodotocima u Srbiji utopi se oko 80 ljudi.

Hina /foto Pixabay

- Oglas -