Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVrgorački poduzetnici uručili vrijedne donacije dječjem vrtiću

Vrgorački poduzetnici uručili vrijedne donacije dječjem vrtiću

Dječji vrtić Pčelica u Vrgorcu, dobio dvije vrijedne donacije, koja će doprinijeti poboljšanju svakodnevnog odgojno – obrazovnog rada u ovoj pedagoškoj ustanovi.

Mesna industrija Braća Pivac, donirala je vrijedno prijevozno sredstvo koje će pomoći ponajviše u službi dostave obroka u područni vrtić Dusina, koji svakodnevno opskrbljuje preko 20 djece s toplim obrocima. Riječ je o prvoj takvoj donaciji koja je bila prijeko potrebna, jer dosadašnje usluge je vršio vanjski prijevoznik. Prijevozno sredstvo je uručio Drago Čotić, voditelj transporta Mesne industrije Braća Pivac, a dočekala ga je ravnateljica vrtića Snežana Vuleta.

„Ova donacija nam je bila zaista bitna i potrebna, jer do sada smo koristili usluge drugih, a sada možemo reći kako će nam ovo donijeti velike uštede. Osim što će pomoći kod dostave hrane i ostalih potrebitosti prema našem područnom vrtiću, od sada ćemo nesmetano moći obavljati razne vrste nabave, didaktike potrošnog materijala unutar i van grada Vrgorca,“ istaknula je ravnateljica vrtića Pčelica u Vrgorcu, Snežana Vuleta, koja je iznimno zahvalna donatorima iz svog grada, Mesnoj industriji Braća Pivac.

Drugi poduzetnik, obiteljska tvrtka Jukić, donirala je preko 200 Juky Flip grickalica, koje su zdrave, sigurne za svu djecu, a sadrže svega 3 sastojka. Riječ je o domaćem proizvodu, iz Vrgorca koji se izdvaja od mnogih u asortimanu po tome što u sebi sadrži tek tri sastojka; kukuruznu krupicu, suncokretovo ulje i morsku sol. Ovi ga sastojci napravljeni u Hrvatskoj još dodatno čine stopostotnim domaćim proizvodom. Proizvod ne sadrži nikakve dodatke, aditive ni umjetna bojila.

Inicijativa vrgoračkih poduzetnika neka bude primjer ostalima, a ravnateljica se nada kako će se i drugi odazvati. Upisi u vrtić Pčelica u Vrgorcu su u tijeku, a kako je svake godine sve više zahtjeva za upis djece očekuje se u budućnosti proširenje postojećeg kapaciteta.

MD/ foto PR

- Oglas -