Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTVRUĆI PLESOVI U DVORANI Briljantinov tradicionalni plesni turnir ugostio 400 natjecatelja

VRUĆI PLESOVI U DVORANI Briljantinov tradicionalni plesni turnir ugostio 400 natjecatelja

U organizaciji Športskog plesnog kluba Briljantin, dvorana Gradskog sportskog centra u Makarskoj ugostila je u subotu 21. po redu izdanje Međunarodnog turnira u sportskim i latino-američkom plesovima koje je okupilo oko 400 natjecatelja iz Hvatske i Slovenije.

U pitanju je ujedno i najstarije ovakvo natjecanje u Hrvatskoj, a u Makarskoj započeti ‘Plesni vikend u Dalmaciji’ nastavlja se u nedjelju u splitskom centru Gripe. Kažimo da su apsolutni pobjednici u obje kategorije bili Zagrepčani, odnosno Artur Posednik i Patricia Herceg, plesni par iz PK Spin, koji su osvojenim bodovima uz prva mjesta ostvarili i ulazak u najviši, internacionalni plesački rang. Boje makarskog Briljantina vrlo su uspješno branili mladi Dominik Mucić i Dora Sapunarić, koji su u standardnim plesovima u uzrastu mladeži osvojili prvo mjesto, a u latino-američkim drugo mjesto. Osim toga, Antonio Siciliani i Anja Milunović u uzrastu osnovaca osvojili su prvo mjesto u standardnim plesovima, a drugo u kategoriji latino američkih.

Natjecanje je potrajalo kroz čitav dan, a unatoč problemima s vrućinom u dvorani, predsjednik ŠPK Briljantin Frane Mucić bio je zadovoljan. – Nadam se da ćemo i u Splitu nastaviti s dobrim rezultatima, a nadam se i da ćemo dogodine imati više sreće s vremenskim uvjetima. Bilo je dosta vruće u dvorani i dogradonačelnik Dražen Nemčić, koji je i podijelio nagrade, obećao nam je da će nas iduće godine dočekati pravi uvjeti. No veliko hvala Gradu Makarskoj i svima koji su nam pomogli jer bez prave podrške ovo natjecanje ne bi imalo ni smisla ni budućnosti. Sada nam slijedi zasluženi odmor pa nastavljamo dalje – kazao je Mucić.

O.Franić

- Oglas -