Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVRIJEME ZA MIROVINU 4600 Bračanki ostalo bez ginekologa, misli li uprava doma...

VRIJEME ZA MIROVINU 4600 Bračanki ostalo bez ginekologa, misli li uprava doma zdravlja na Makarsku?

Žene s otoka Brača, njih 4600, od početka ovog mjeseca ostale su bez jedine ginekološke ordinacije na škoju, koja se nalazila u prostorima Doma zdravlja u Supetru, piše Slobodna Dalmacija.

Vrata svoje ambulante zatvorio je, naime, dr. Branko Jašić, specijalist ginekologije i opstetricije koji je punih 35 godina skrbio o zdravlju otočanki. Taj se liječnik sada odlučio za konačni odlazak u mirovinu, za koju već godinama ima sve potrebne uvjete.

Dr. Jašić je uvjete za umirovljenje stekao prije pet godina, ali je, dobro poznavajući situaciju na medicinskoj “sceni” naše regije i uz manjak raspoloživih kadrova, svake godine tražio i dobio odobrenje za produljenje rada u Supetru, piše Slobodna.

Slična je situacija i s Makarskom odnosno liječnikom dr.Ivom Viskovićem koji je također odlučio produljivati rad iz istoga razloga kao i brački kolega. Godinama je bio jedini specijalist  ginekologije i opstetricije u Domu zdravlja Makarska i veliko je pitanje hoće li uprava doma zdravlja o tome na vrijeme voditi računa kada dr.Visković ne dobije zeleno svjetlo za produljenje ili odluči konzumirati svoje pravo na mirovinu. Naime, uz dr. Viskovića zaposlena je i dr. Katarina Dvornik, no jasno je da jedan liječnik ne može pokriti sve pacijente.

M. D. /foto M. D.

- Oglas -