Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVRIJEME Dolaze bura i zahlađenje, na otocima moguć snijeg

VRIJEME Dolaze bura i zahlađenje, na otocima moguć snijeg

Gledajući sljedećih sedam dana, općenito se može kazati da nas očekuje “suhi led”. To znači da će jako zahlađenje s niskim temperaturama zahvatiti sve krajeve Hrvatske, uključujući otvoreno more. Mraza će u noćnim i jutarnjim satima biti i uz obalu i na otocima.

Ovoga puta hladnoća neće biti povezana s vlagom pa problema sa snijegom neće biti.

Ipak, šanse da dio Dalmacije vidi snježne pahulje itekako postoje, piše Dalmacija danas. Oblačno će biti još u četvrtak u noći. Bit će još povremene kiše, na jugu i grmljavine. Već od jutra postupan prestanak oborina i razvedravanje. Zapuhat će umjerena bura, podno Velebita jaka do olujna. U početku toplo, popodne i osobito navečer osjetan pad temperature zraka.

U petak će biti djelomično sunčano i suho. Malo snijega može biti u graničnom području s BiH. Navečer s mora jače naoblačenje, a u noći na subotu na otvorenom moru i otocima mogući su snijeg i susnježica. Puhat će umjerena bura s jakim udarima. Osjetno hladnije, najviše dnevne temperature zraka od 6 do 12°C, ujutro i navečer ispod nule.

Subota će ujutro biti umjereno do znatno oblačna. Ponegdje je moguć snijeg, osobito na otocima, ponajviše vanjskim! Popodne razvedravanje. Puhat će pojačana bura veći dio dana. Navečer bura u jačanju pa će u noći imati olujne udare. Temperature zraka u daljnjem padu pa će najviše dnevne temperature zraka biti od 0°C ponegdje u Zagori do 5°C ponegdje na otocima. Navečer posvuda mraz, uključujući otoke. Zbog vjetra, osjet hladnoće će biti izražen.

Nedjelja donosi pretežno sunčano vrijeme. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, navečer će okrenuti na tramontanu. Jutro vrlo hladno s temperaturama od -7 do 0°C, a najviše dnevne bit će od 0 do 5°C.

Vrlo hladno bit će i sljedećeg tjedna, noćni i jutarnji mraz mogao bi nas pratiti cijeli tjedan.

MD / foto: Goran Morović

- Oglas -