Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAVRIJEDNOST 3,5 MILIJUNA KUNA: Potpisan ugovor o javnoj nabavi za energetsku obnovu...

VRIJEDNOST 3,5 MILIJUNA KUNA: Potpisan ugovor o javnoj nabavi za energetsku obnovu prostora pod tribinom Gradskog sportskog centra

Kako obavještavaju na službenim stranicama Grada Makarske, u gradskoj vijećnici održano potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi radova na provođenju mjera energetske obnove zgrade podtribinskog prostora Gradskog sportskog centra Makarska. Ugovor su potpisali gradonačelnik Jure Brkan i predstavnik izvođača radova, tvrtke Jukić dam d.o.o., zamjenik direktora Tomislav Pupić Bakrać. Početak radova očekuje se početkom sljedeće godine, a rok za izvođenje je 120 radnih dana.

Za projekt energetske obnove podtribinskog prostora Gradskog sportskog centra Grad Makarska ukupno je iz EU fondova osigurao 2.481.102,13 kuna. U rujnu 2018. projekt je prijavljen prvi put i to na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Na natječaju je osigurano  1.452.334,25 kuna nepovratnih sredstava. Nakon toga, uspješno je realizirana još jedna prijava: projekt je prijavljen u okviru Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu te je odobreno dodatnih 1.028.767,88 kn. Budući da je ukupna vrijednost projekta 3.509.870,00 kn, veliki uspjeh projektnog time je što se uspjelo osigurati sufinanciranje u vrijednosti preko 70% investicije. Projektnu aplikaciju obje prijave izradila je Makarska razvojna agencija MARA, uz čije su predstavnike u projektnom timu i predstavnici Grada Makarske te Gradskog sportskog centra.

Provedbom ovog projekta prijeći će se iz energetskog razreda D u energetski razred C  s uštedom energenata od 61,31% te smanjenjem emisije ugljikova dioksida za 60%. Planiranim radovima riješit će se dugogodišnji problemi prokišnjavanja krovišta i vlage na unutarnjim zidovima, a realizacijom projekta bit će postignut i konačan cilj zbog kojeg je Grad Makarska i aplicirao na spomenute natječaje: poboljšanje uvjeta za sve korisnike zgrade, sportske klubove, a posebno njihove najmlađe članove – stoji u obavijesti na gradskim stranicama.

O.F.

 

- Oglas -