Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPOVRATAK U ŽIVOT: Vlada usuglasila mjere reaktivacije djelatnosti - idu u tri...

POVRATAK U ŽIVOT: Vlada usuglasila mjere reaktivacije djelatnosti – idu u tri faze

Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu navečer da je Vlada usuglasila paket mjera o postupnom reaktiviranju gospodarskih i društvenih djelatnosti koji će se provoditi u tri faze vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv Covida-19 i da se pomogne gospodarstvu.

Paket mjera bit će glavna točka sutrašnje sjednice Vlade, rekao je premijer nakon užeg kabineta.

Podsjetio bih javnost da su naše mjere zdravstveno-restriktivnog karaktera ostvarile rezultate, brzina  zaraze epidemijom je spora, broj smrtnih posljedica dosad je relativno mali, rekao je premijer.

Način na koji smo se suočili s epidemijom u odnosu na brojne zemlje možemo ocijeniti izrazito dobrim, poručio je premijer.

U tom kontekstu, dodao je, idu s faznom reaktivacijom koja će se događati u tri faze –  od 27. travnja, 4. svibnja i 11. svibnja.

Premijer je najavio da će detalje mjera predstaviti sutra nakon što Vlada usvoji paket.

Cilj je, naglasio je premijer, ostvariti gospodarsku aktivnost i korist u smislu reaktivacije gospodarstva i prihoda za državni proračun.

Vezano za dovršeni postupak prijava za novog glavnog državnog odvjetnika, rekao je da su od Državno-odvjetničkog vijeća dobili materijale za šest kandidata, a na Vladi će se sutra donijeti odluku o osnivanju povjerenstva u kojem će biti šest ministara i on na čelu.

Nakon što održe razgovore s kandidatima, donijet će odluku o odabiru i krenuti u daljnju proceduru prema Saboru.

Hina / Foto: Pixabay

- Oglas -