Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERABaška VodaBAŠKA VODA Vjekoslava Radića Josko Roščić opozvao s mjesta direktora Gradine

BAŠKA VODA Vjekoslava Radića Josko Roščić opozvao s mjesta direktora Gradine

Vjekoslav Radić više nije direktor trgovačkog društva Gradina – Baška Voda, navodi se u općinskom glasniku. Naime, kako stoji u aktu, Radića, inače sina pok. Jure Radića, hrvatskog političara i poduzetnika, s dužnosti je opozvao općinski načelnik Josko Roščić.

Načelnika smo pitali koji su razlozi opoziva. Kazao je kako Radić nije ispunio očekivanja te mu stoga nije produljen mandat. – Nadzorni odbor je donio odluku  o neproduljenju mandata zbog gubitka koji je firma ostvarila prošle godine i nenamjenskog trošenja sredstava namijenjenih za dokapitalizaciju, rekao je Roščić.

Vjekoslav Radić kazao je kako odgovorno tvrdi da su sva sredstva koja su potrošena potrošena isključivo u interesu firme i njenih djelatnika. – Što se tiče gubitaka, vi znate da su sva komunalna poduzeća takva da ostvaruju gubitke. Ostalo ne želim komentirati, kazao je Radić.

Inače, iz izvora bliskih poduzeću doznajemo da je uzrok neproduljenju ugovora neslaganje oko javne nabave provedene za nabavku strojeva za uljaru, a koja je prebačena na Gradinu d.o.o.

Roščić je najavio raspisivanje natječaja, a do provedbe natječaja funkciju v.d. direktora obnašat će Nikša Staničić.

I.Ćirak/foto M.D.

- Oglas -