Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotViše od 30 mališana na radionici povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

Više od 30 mališana na radionici povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

4Kids, Savjetovalište Lanterna i TinkerLABS Makarska organizirali su veselo druženje za djecu, a naobilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu pridružili su im se i brojni odrasli.

U plavoj boji podrške autizmu obojali su velike puzle, napravili zabavni kemijski eksperiment koji je rezultirao plavom pjenom, a vedro nebo ispunili su na kraju desetcima plavih balona, što je običaj
kojim se diljem svijeta obilježava ovaj dan.

Tako je i iz Makarske poslana poruka o razumijevanju i prihvaćanju svih koji svaki dan žive sautizmom. Atmosfera je bila posebna i zbog prisustva labradorice Tire, prvog terapijskog psa u Makarskoj, čime se dodatno naglasila važnost emocionalne podrške.

Više od 30 prisutne djece pridružili su se i gradonačelnik Paunović, predsjednica Gradskog vijeća Gordana Muhtić, pročelnica gradskog Odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti Marina Puharić,
ravnateljica vrtića Biokovsko zvonce Antonia Kapović, ravnateljica O.Š. Stjepana Ivičevića MaricaGržić, kao i predstavnici brojnih makarskih udruga.

– Drago mi je da je danas veliki broj prisutnih poslao univerzalnu poruku o prihvaćanju i tolerancijite da je Makarska pokazala da ima sluha za ovakva događanja’ – zaključila je Maida Arslanagić iz 4Kids.
MD/ foto Grad Makarska

- Oglas -