Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAVijećnica M.Franić: Gradonačelniče, ne možete se oslanjati na nove djelatnike, Prostorni plan...

Vijećnica M.Franić: Gradonačelniče, ne možete se oslanjati na nove djelatnike, Prostorni plan je vaša odgovornost

Odluka o izmjeni Odluke o izmjenama i dopunama Prostornog plana grada Makarska bila je jedna od važnijih točaka današnje sjednice Gradskog vijeća, međutim, vijećnici su ju uključili i u sami aktualni sat. Naime, vijećnica NLO-a Ivana Miočević Franić pitala je gradonačelnika Zorana Paunovića koga smatra odgovornim za odugovlačenje s donošenjem izmjena i dopuna plana.

– Pritom ne mislim na vertikalu vlasti tj. političku opstrukciju kako ste na prošloj sjednici nagiasili. Prilikom donošenja odluke prije gotovo dvije godine sami ste izjavili da imamo požar i da ne možemo analizirati jer će izgorjeti cijela šuma. Ovo su protupožarne mjere. To su bile vaše riječi. Znači požar bukti, a mi nemamo protupožarne mjere i alate za zaustavljanje katastrofe. Smatrate li sebe odgovornim, i ako ne, možete li nam reći tko je odgovoran, pitala je vijećnica.

Paunović je odvratio kako se ne smatra odgovornim. Ponovio je kako je vrijeme za zaustaviti betonizaciju i devastaciju prostora. – Bitno je da se provede u što skorijem roku, rekao je.

Vijećnica nije bila zadovoljna s odgovorom. – Rekli ste da se ne smatrate odgovornim. Ja mislim da se morate uhvatiti u koštac s materijom planiranja i kompletnom procedurom. To je izrazito kompleksna materija ali mislim da se ne možete pritom oslanjati isključivo na djelatnike, osobito kad su se umirovili, a mladi nisu upoznati s procedurom. Zato vas molim da ovo izguramo do kraja, komentirala je Franić.

Ivona Ćirak /foto O.F.

 

- Oglas -