Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVIDEO Zapadna Australija priprema se za najgoru oluju u desetljeću

VIDEO Zapadna Australija priprema se za najgoru oluju u desetljeću

– Zapadna Australija priprema se u nedjelju na najgoru oluju u 10 godina jer će se ostaci tropskog ciklona suočiti s hladnom frontom, uz jake kiše i olujne nalete vjetra koji se očekuju duž obale, priopćili su u nedjelju meteorolozi.

Vjetrovi koji pušu do 210 km na sat očekuju se u nedjelju u blizini Pilbare, a kretat će se tijekom noći i u ponedjeljak južno, prema glavnom gradu države Perthu.

“Stvarno se osjećaju jaki vjetrovi i donose puno prašine. Kreću se prema jugu i očekuje se da će pogoditi Perth”, rekao je James Ashley, iz državnog ureda za meteorologiju WA.

“Očekuju nas visoki valovi, pogotovo u ponedjeljak, od preko osam metara .. Malo je vjerojatno da će se u Perthu vrijeme ublažiti do ponedjeljka popodne”, rekao je na brifingu za novinare.

Jon Broomhall, pomoćnik povjerenika u Odjelu za vatrogasne i hitne službe (DFES), rekao je da će “oluja koja se događa jednom u deset godina” uzrokovati poplavu i opasne uvjete na moru.

“Ne izlazite na ocean u nedjelju ili ponedjeljak. Nećete dovesti u opasnost samo svoj život, već i živote dobrovoljaca koji će biti pozvani da vas spase”, rekao je Broomhal.
Hina /foto Pixabay

- Oglas -