Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVIDEO: MNK NOVO VRIJEME APFEL UOČI LIGE PRVAKA Skupina je ujednačena, a...

VIDEO: MNK NOVO VRIJEME APFEL UOČI LIGE PRVAKA Skupina je ujednačena, a uloga domaćina i favorita nas stavlja u neugodnu poziciju

Osvajanjem druge uzastupne titule prvaka Hrvatske, MNK Novo Vrijeme Apfel izborilo je plasman u elitno europsko natjecanje, a turnir skupine 6. Glavne runde UEFA futsal Champions League održat će se u dvorani GSC Makarska od 8. do 13.listopada.Makarani su domaćini prvacima Cipra, Armenije i Sjeverne Makedonije, a uoči nove europske avanture te starta nove sezone hrvatskog prvenstva čelnici kluba ugostili su predstavnike medija u makarskom hotelu Park – predsjednik kluba Mijo Pašalić, sportski direktor Borislav Vuković, šef organizacijskog odbora Darijo Antunović, te zamjenik gradonačelnika Makarske Dražen Nemčić. -Ove smo godine dobili domaćinstvo na osnovu nivoa na kojem smo svoje obveze u organizacijskom smislu ispunili lani. Dobili smo sve pohvale, znali smo i vjerovali da nas ni ove godine UEFA neće zaobići – kazao je u uvodu Mijo Pašalić, najavivši da će i ove godine za vrijeme turnira biti organiziran i popratni program, uključujući veliki party dobrodošlice. – Jako smo sretni što smo lani uspjeli promovirati Makarsku u najboljem svjetlu i u europskim okvirima, što ne bi bilo moguće bez maksimalne suradnje S Gradom i svim gradskim službama, Turističkom zajednicom, djelatnicima Sportskog centra i hvala svima što su nam pomogli. Dati ćemo sve od sebe da i pokušamo i sada podignuti sve za još jednu stepenicu više – dodao je Darijo Antunović. U ime Grada zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić kazao je kako je ponosan što je Grad zajedno s Turističkom zajednicom ponovo dio ove priče.

O samoj skupini, u kojoj Novo Vrijeme Apfel ponovo traži prolaz među 16 najboljih u Europi, govorio je sportski direktor.- Može zvučati kao ‘pila naopako’ ali skupina nam je teža nego lani. Nositelji smo i naša je pozicija u sportskom smislu neugodnija. Na papiru favoriti broj 1, domaćini plus imamo iskustvo igranja u Ligi prvaka, a s druge strane imamo tri prvaka svojih država čije momčadi vrve Brazilcima. Svi znaju koliko su nama dvojica pridonijela u podizanju kvalitete, a ciparski prvak ih ima šestoricu, armenski četvoricu. Makedonci mi tek izgledaju jako dobro,a s njima bi trebali igrati odlučujuću utakmicu i sve u svemu je skupina mnogo ujednačenija nego lani. Mi smo u dosta neugodnoj poziciji zbog pritiska favorita, ali se nadam da će momčad pokazati karakter, bez obzira na probleme koje imamo u hodu, te proći dalje kao prvi u skupini – ispričao je Borislav Boćo Vuković. Naime, odlaskom Tea Strunje nakon osvajanja titule Makarani su poziciju trenera popunili Ivicom Osibovim. Nakon dvadesetak dana rada došlo je do razlaza s trenerom, a klupu hrvatskog prvaka potom je preuzeo pomoćni trener Armando Škorlić. Kako je najavio Mijo Pašalić, klub sada neće žuriti s izborom novog trenera niti ikakav potez povući ‘preko noći’, a što je još o pomalo turbulentnom ulasku u sezonu kazao predsjednik hrvatskog futsal prvaka, pogledajte u prilogu.
O.F./D.A.
- Oglas -