Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAVIDEO Franjevački put postao dvosmjerna ulica, evo kako je to jutros izgledalo

VIDEO Franjevački put postao dvosmjerna ulica, evo kako je to jutros izgledalo

Jutros je, u 8 sati, Franjevački put postao dvosmjerna ulica, budući je u promet puštena druga traka iz smjera rotora prema rivi. Kako bi koordinirali oko nove prometne regulacije, na terenu su bila i dva komunalna redara, a izvođač radova “Prvi treptač” u hodu je odrađivao zadnje pripreme.

I dok se promet iz smjera rive odvijao uobičajeno, iz “novog” smjera viđen je tek gdjekoji automobil ili motor, što govori o tome da je građanima još uvijek strano ovom se trakom uputiti na rivu.

Kako će funkcionirati nova prometna regulacija, vidjet će se najbolje kada krenu gužve. Naime, ovaj će smjer vozače automobila usmjeravati na dva parkinga, onaj trenutno “krnji” na Osejavi, i onaj kod Franjevačkog samostana. Potonji s kapacitetom od 70-ak parkirnih mjesta trebao bi nadomjestiti sličnu brojku izgubljenih parkirnih mjesta – što na rivi, što Osejavi, što Franjevačkom putu.

Naime, na Osejavi je zbog kotača 15-ak parkirnih mjesta manje, 24 ih je uklonjeno s Franjevačkog puta, 15-ak ih je s rive “prebačeno” motoristima i dostavi, a još se 10-ak ispred zgrade Grada treba prenamijeniti u mjesta za taksiste. Dakle, ono što je izgubljeno na svim ovim lokacijama nadomješteno je kod franjevaca. No je li to dovoljno i hoće li poslužiti korisnicima gradskih parking mjesečnih karti?

Drugo, parking na Osejavi nije samo smanjenog kapaciteta, nego više ne nudi kruženje, već se vozači moraju okretati ispred kotača i vraćati s parkinga. To bi u satima povećanog pritiska moglo izazvati dodatne čepove. Hoće li Grad postaviti nekakvu signalizaciju kako bi se znalo je li parking popunjen ili će naći neko drugo rješenje, za sada se ne spominje.

Ivona Ćirak /foto,video: O.Franić

- Oglas -