Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaVIDEO/FOTO: TRI DANA ŠUMOTEKE Makarskoj treba još mnogo izdanja Knjižnice na otvorenom

VIDEO/FOTO: TRI DANA ŠUMOTEKE Makarskoj treba još mnogo izdanja Knjižnice na otvorenom

Mada je zapravo velika šteta što je zbog vremenskih neprilika održana tek sada krajem lipnja, Šumoteka – knjižnica na otvorenom, u protekla se tri dana pokazala manifestacijom čiji će značaj za kulturnu scenu u gradu samo rasti sa svakim novim nastavkom.

Ponovo u ležernom ambijentu Parka fra Jure Radića, posjetitelji su ovaj put u tri dana na otvorenom mogli doživjeti sve sadržaje koje nudi Gradska knjižnica Makarska. U suradnji s Turističkom zajednicom Šumoteka je kroz petak, subotu i nedjelju donijela radionice za djecu u suradnji s akademskom slikaricom Ivanom Glibotom Pandžić i režiserom Ivanom Perićem, drugog dana kvizove za mlade i odrasle, realizirane sa F&ST, odnosno Udrugom za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku, da bi program posljednjeg dana oblikovala kroz dvije književne promocije.

Jure Divić, književnik, novinar i fotograf iz Vrgorca predstavio je svoju zbirku priča Tamo doli, a Nebojša Lujanović nešto kasnije i svoju Južinu. Poseban je doživljaj bilo malo ljetno kino na otvorenom s večernjim projekcijama što dječjih filmova (Moj dida je pao s Marsa), filmskih klasika (Blade runner) pa do blockbustera (Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta. A sve tamo do mraka, mogli ste na miru doći popit kavu, sok ili nešto drugo, posuditi knjigu i zavaliti se negdje u hladovinu. Na iskustvo Šumoteke se kroz prošlih nekoliko dana odlučilo sve skupa i do tisuću posjetitelja, a kako na upravo završeno prvo izdanje gleda ravnateljica Gradske knjižnice Makarska Ana Duvnjak, pogledajte u videu.
O.F.

- Oglas -