Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKAVIDEO, FOTO Svečanost i mimohod 156.brigade HV-a povodom 30 godina ustroja

VIDEO, FOTO Svečanost i mimohod 156.brigade HV-a povodom 30 godina ustroja

Obilježavanje 30.godišnjice ustroja 156.brigade HV-a Makarska – Vrgorac nastavljeno je jutros kod Spomenika hrvatskom branitelju, gdje su se do 11 sati okupili brojni pripadnici brigade i dragovoljci Domovinskog rata, predstavnici Grada i udruga prozišlih iz Domovinskog rata, kao i izaslanstva Vlade, Sabora i županije, koji su došli obilježiti veliki trenutak te još jednom zahvaliti se žrtvi branitelja.

Vijence su položili gradonačelnici Makarske i Vrgorca, izaslanici Vlade, Sabora i Predsjednika Republike Hrvatske, župan Blaženko Boban, predstavnici Udruge 156.brigade HV, predstavnici HVIDRA-e Makarske, Vrgorca i Splitsko-dalmatinske županije, Udruge Tigar i Imotski sokolovi, Udruge hrvatskih branitelja pravoslavne vjere,  Zajednice branitelja Gojko Šušak, kao i izaslanstva 4. brigade, 115. brigade te 141. brigade HV-a.

- Oglas -

Praćeni Gradskom glazbom Makarska, pripadnici 156.brigade su zajedno sa svojim gostima prošli mimohod gradskom rivom prema šetnici i spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu. Nakon polaganja vijenaca i prigodne minute šutnje, program je nastavljen u dvorani hotela Miramare na svečanoj akademiji , gdje se predsjednik Udruge 156.brigade

Stipan Kotarac još jednom zahvalio svima koji su pomogli da se velika obljetnica obilježi dostojanstveno i uz bogat program, tijekom kojeg je ratni put 156.brigade prikazan otvaranjem izložbe, predstavljanjem monografije i filmskog materijala,  kao i predavanja o Domovinskom ratu učenicima makarskih škola.

MD/ foto MD

 

 

- Oglas -