Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERATučepiVIDEO: ČUDESNA OPERNA NOĆ U ŠIMIĆIMA Luciano i prijatelji ispraćeni ovacijama

VIDEO: ČUDESNA OPERNA NOĆ U ŠIMIĆIMA Luciano i prijatelji ispraćeni ovacijama

– Bez imalo pretjerivanja, ovo mi je definitivno jedan od najdražih koncerata – rekao je neposredo nakon subotnjeg opernog spektakla u Šimićima Luciano Batinić. A imajući na umu da je nacionalni prvak opere HNK Zagreb prošao gotovo sve slavne svjetske operne pozornice, onda ta njegova izjava i te kako ‘piza’.

Šimići su sinoć uistinu bili čarobno mjesto gdje su na terasi domaćina Rade Šimića brojni posjetitelji imali privilegiju uživati u gotovo sat i pol opernih arija. Valentina Fijačko Kobić, Ivana Srbljan, Ljubomir Puškarić, Luciano Batinić i Mario Ćopor podarili su kKuTz-u koncert o kojem će se zasigurno dugo pričati. Ovacije kojima su operni prvaci ispraćeni i na stotine razgaljenih duša koje zajedno s izvođačima pjevaju himničnu ‘Neka cijeli ovaj svijet’ , prizori su kakve vrijedi pamtiti.

Izvrsne reakcije ‘pale’ su i na slike akademskog slikara Vatroslava Kuliša koji je posjetiteljima kKuTza darovao jednovečernju izložbu satkanu od slika stvorenih baš za ovu prigodu a o kakvoj je slikarskoj veličini riječ u uvodnom dijelu programa eksplicirao je književnik, publicist, kritičar i novinar Tomislav Čadež.
Posebno emotivan trenutak večeri bio je kada se Luciano, nakon završenog službenog dijela programa, odlučio umjetničkom ravnatelju kKuTz-a, Ivici Mijačiki, zahvaliti tako što je izveo skladbu ‘Biokovo oče o’ kamena’, koju je na tekst Mijačike uglazbio maestro Duško Tambača a za glas i glasovir prilagodio veliki Pero Gotovac.
– Zadnji put sam ovdje u zaseocima nastupao 2008. godine, i tada je upriličena praizvedba ove predivne skladbe koja je i snimljena na nosaču zvuka. Nemam je priliku često pjevati i zato sam je odlučio izvesti baš ovdje i baš za čovjeka koji stoji iza ovog predivnog događanja – rekao je Luciano, koji se zajedno s ostalim izvođačima družio po otvorenim konobama domaćina do ranih jutarnjih sati. A publici ostaje za nadati se kako neće proći novih 11 godina do ponovnog susreta sa svojim ‘ditetom svjetskog glasa’.
R.I.
- Oglas -