Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTVeslanje: Nevjerojatni Ivan Talaja ponovo srušio svjetski rekord na spravama

Veslanje: Nevjerojatni Ivan Talaja ponovo srušio svjetski rekord na spravama

Ivan Talaja ponovno je zadivio sportski svijet. Nakon što je prije svega nekoliko dana srušio svjetski rekord na 6000 metara (na slideru), sada je na istoj spravi postavio još jedan rekord, ovaj put u znatno težoj disciplini.

Bio je to nastavak klupskog testiranja na spravama, a ovaj put riječ je o polumaratonu (21 097 metara). Naš Ivan još jednom je bio fenomenalan „prešavši“ zadanu metražu za 1:44, 2.

Talentirani Makaranin odavno se dokazao u utrkama, a ovime je samo potvrdio da ima i nevjerojatne fizičke predispozicije i da su pred njim velike stvari. Veslačka sezona započet će vrlo brzo, a Talajini pripremni rezultati daju naslutiti da bi za njega ovo mogla biti još jedna odlična sezona.

Također, sve ovo je sjajna najava za ono što veslače i veslačice čeka krajem veljače. Naime, riječki Jadran ugostit će otvoreno PH na ergometrima, na kojem će sudjelovati svi klubovi iz Hrvatske, a među njima i naše Biokovo.

Bit će to još jedna prilika da Talaja pokaže da je s razlogom jedna od najvećih nada hrvatskog veslanja te vjerujemo da će i nakon ovog natjecanja imati puno razloga za zadovoljstvo.
Dora Srzić/ foto:Facebook

- Oglas -