Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTVeslanje: Makarani u Rijeci na državnom prvenstvu na ergometrima

Veslanje: Makarani u Rijeci na državnom prvenstvu na ergometrima

Ona prava veslačka sezona još uvijek nije počela, no za to vrijeme odvija se ona na ergometrima.

Nakon što su tijekom veljače održana klupska testiranja na spravama, došao je red na državno prvenstvo. Najbolji hrvatski veslači i veslačice u prostorijama riječkog Jadrana borit će za titulu najboljih u Hrvatskoj, a na natjecanju će sudjelovati i VK Biokovo. Naš klub već dugo godina postiže izvrsne rezultate u utrkama, a sada mu se pruža prilika da pokaže i odličnu fizičku spremnost svojih aduta.

U Rijeci će nastupiti veslači iz svih hrvatskih klubova, dok će najveće zvijezde natjecanja biti najtrofejnija braća ne samo hrvatskog, već i svjetskog veslanja, Martin i Valent Sinković. Trostruki osvajači olimpijske medalje (srebro u četvercu na pariće zajedno s Damirom Martinom i Davidom Šainom u Londonu 2012., zlato u dvojcu na pariće u Rio de Janeiru 2016. i zlato u dvojcu bez kormilara u Tokiju 2021.) zasigurno će biti dodatan motiv svim mladim veslačima da daju sve od sebe i pokaže se u što boljem svijetlu.

Uz veslače Biokova, Makarska će imati još jednog svog asa. Naravno, riječ je o Ivanu Talaji, koji je sada dio ekipe Mladosti iz Zagreba. Ivan je nedavno srušio čak dva svjetska rekorda na slideru (na 6000 metara i u polumaratonu), pa željno iščekujemo što će napraviti na sutrašnjem natjecanju. U Rijeku stiže izravno s priprema juniorske reprezentacije, koja je nekoliko dana trenirala u Zatonu pokraj Šibenika.
Sretno VK Biokovu i Ivanu Talaji!
Dora Srzić / foto VK Biokovo

- Oglas -