Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTVeslanje: Biokovu čak 8 medalja na ergometrima, Talaja se oprostio zlatom i...

Veslanje: Biokovu čak 8 medalja na ergometrima, Talaja se oprostio zlatom i broncom

Subota je bila rezervirana za državno prvenstvo na ergometrima, koje se održalo u riječkom Zametu. Na natjecanju je nastupio rekordan broj sudionika iz cijele Hrvatske, a veslači Biokova osvojili su čak 8 medalja.

Lucia Šiško osvojila je brončanu medalju u konkurenciji mlađih kadetkinja (na 1000 metara), dok je u istoj kategoriji Lorena Talaja osvojila četvrto mjesto te se morala zadovoljiti „drvenom“ medaljom. U konkurenciji kadeta veslači Biokova došli su do čak dva odličja. Elena Talaja osvojila je srebro, baš kao što je to u muškoj konkurenciji napravio Stipe Ursić.

Sjajne su bile i klupske štafete. Ženski kvartet u sastavu Ela Čović, Elena Talaja, Helena Glavina i Marina Ivanac doveslala je do prvog mjesta, a u istoj kategoriji do bronce je došla još jedna štafeta Biokova. Činili su je Lucia Šiško, Paola Radalj, Lorena Talaja i Barbara Bokšić.

Ivan Talaja već neko vrijeme trenira sa zagrebačkom Mladosti, a od 31.03. i službeno će joj se priključiti. Natjecanje u Zametu bilo je njegovo posljednje u dresu VK Biokova, od kojeg se oprostio s dvije osvojene medalje. Najprije je stigao do zlata u juniorskoj konkurenciji, a potom je osvojio i brončano odličje u štafeti (zajedno sa Nikom Ćulavom, Stipom Ursićem i Tonom Andrijaševićem)! Vrijedi istaknuti da je zlatna medalja u ovoj kategoriji pripala braći Sinković i braći Lončarić, a doći do trećeg mjesta u takvoj konkurenciji uistinu je sjajan uspjeh! Ivanu i ekipi zasigurno je bilo nevjerojatno natjecati se s dečkima koji u svojoj bogatoj kolekciji medalja imaju tri olimpijske medalje (dva zlata i jedno srebro).

Ivan se tako na najljepši mogući način oprostio od kluba u kojem je proveo puno lijepih godina i osvojio pregršt medalja. Odlazak u Mladost velika je stvar i nagrada za sve što je do sada postigao. S obzirom da je riječ o nevjerojatnom talentu, zasigurno ga čeka sjajna karijera.
Što se tiče VK Biokova, za njega je ovo bilo rekordno natjecanje (PH na ergometrima) na kojem su osvojili sjajnih osam medalja.
Dora Srzić / foto VK Biokovo

- Oglas -