Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTVeslanje: Biokovo postiglo odlične rezultate na državnoj završnici za mlađe uzraste

Veslanje: Biokovo postiglo odlične rezultate na državnoj završnici za mlađe uzraste

Veslačice i veslačice Biokova protekli vikend nastupili su na državnoj završnici za kadete i juniore koja se održala u Zagrebu. Makarski klub na natjecanju je ostvario vrlo dobre rezultate, te je glavni grad napustio vidno zadovoljan.

Najveći uspjeh postignut je u mlađekadetskom uzrastu. Naime, ženska posada VK Biokova u disciplini četverac s kormilarom kroz cilj je prošla kao prva, osvojivši zlatnu medalju. U sastavu četverca bile su Karla Bagarić, Nika Kovačević, Gabrijela Visković, Anamaria Ursić i Lucia Šiško. Ovo je povijesni uspjeh za makarsko veslanje, koje je tako po prvi put u povijesti osvojilo pehar ukupnog pobjednika u natjecanju mlađih kadeta.

Dobar rezultat ostvario je i ženski četverac bez kormilara, koji je utrku završio na 5. mjestu. Četverac su činile Lucia Šiško, Paola Radalj, Lorena Talaja i Antea Kapetanović.Petar Vela nastupio je u juniorskom samcu, a natjecanje je okončao u repesažu.

Osim rezultata VK Biokova, vrijedi spomenuti i ostvarenja bivših aduta makarskog kluba, koji su danas u sastavu splitskog Gusara. Stipe Ursić osvojio je srebro u mlađejuniorskom četvercu s kormilarom, dok je u četvercu bez kormilara završio kao četvrti. Do brončane medalje stigli su Luka Gudelj i Toni Andrijašević, koji su nastupili u disciplini četverac s kormilarom (juniori). Isti tandem sudjelovao je i u utrci osmeraca s kormilarom, gdje je natjecanje okončao na četvrtom mjestu.

Lana Strman utrku juniorskog lakog samca završila je na petom mjestu.Pred našim veslačima nema puno vremena za odmor. Već sljedeći vikend očekuje ih nastup na Neretva Opena, gdje će se natjecati u konkurenciji osmeraca.
D.Srzić / foto VK Biokovo

- Oglas -