Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTVeslanje: Biokovo održalo testiranje na ergometrima

Veslanje: Biokovo održalo testiranje na ergometrima

Veslački klub Biokova danas je u svojim prostorijama održao standardno klupsko testiranje na ergometrima. U testiranju fizičke spremnosti sudjelovalo je nekoliko uzrasnih kategorija (juniori, kadeti, mlađi kadeti, pioniri i mlađi pioniri). Spomenimo i da su se juniori testirali na 2000, kadeti na 1000, a svi oni mlađi na 500 metara.

U konkurenciji juniora najspremniji se pokazao Niko Ćulav, dok je kod mlađih juniora (juniori B) najbolji bio Vito Sumić. U kategoriji juniorki pobjedu je odnijela Helena Glavina, a u konkurenciji mlađih juniorki najviše je pokazala Marina Ivanac.

Kod kadeta titulu najboljih podijelili su Stipe Ursić i Niko Krivić, dok je u istoj kategoriji kod djevojaka najspremnija bila Elena Talaja. U konkurenciji kadeta istaknuo se Karlo Tolj, a kod djevojčica Josipa Lozo.

Kod veslača rođenih 2011. godine najbolji je bio Jure Kovačević, dok je u istoj kategoriji kod djevojčica prvo mjesto osvojila Lucia Šiško.
Što se tiče dječaka i djevojčica rođenih 2012. godine, kao trenutno najspremniji pokazali su se Gabriel Roso i Karla Bagarić.

Na današnjem testiranju najmlađi natjecatelji bili su dječaci rođeni 2013. godine, a prvo mjesto pripalo je Maru Ercegu.

Klupska testiranja odličan su uvod u ono što hrvatske klubove očekuje za tri dvadesetak dana, a riječ je Otvorenom prvenstvu Hrvatske na ergometrima. Ovogodišnji Croatia Indoor održat će u prostorijama riječkog Jadrana 25. 02. 2023.
Dora Srzić / foto

- Oglas -