Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaSPORTVeslači Biokova osvojili 9 medalja na regati u Dubrovniku

Veslači Biokova osvojili 9 medalja na regati u Dubrovniku

Proteklog vikenda održana je treća Kup regata veslačkog saveza Dalmacije, a domaćin je bio Dubrovnik. Na njoj je nastupilo preko 300 natjecatelja, a veslači Biokova okotili su se s čak 9 medalja (1 srebro i 8 bronci).

Regatu u Dubrovniku obilježili su jako loši vremenski uvjeti, no to nije spriječilo Makarane da dođu do još jednog vrhunskog ostvarenja. Jedinu srebrnu medalju osvojio je juniorski četverac u sastavu Marko Brkušić, Toni Andrijašević, Šimun Babić i Jure Čović. Još jedna medalja stigal je u kadetskom četvercu s kormilarom, a osvojili su je Marko Vrančić, Antonio Sicilijani, Luka Knezović, Josip Franić i Mateo Sokol (kormilar).

Čak tri brončane medalje osvojene su u kategorije samca, dvije kadetske i jedna juniorska. U konkurenciji kadeta do medalje su stigli Vita Granić i Ivan Tarčuki (u B kategoriji). Treća „skiferska“ medalja stigla je u juniorskoj konkurenciji, a osvojila ju je Helena Glavina. Disciplina dvojac bila je udarna za makarske veslače na dubrovačkoj regati. Niame, u njoj su osvojili najveći broj odličja, čak četiri! Pri tome posebno vrijedi istaknuti činjenicu da su u juniorskoj B kategoriji osvojene čak dvije medalje! Za to su najzaslužniji Luka Gudelj i Luka Glavinić te Stipe Legin i Dvaor Škrabić. U juniorskom dvojcu A kategorije doveslali su Lovre Lukiniović i Mirko Ćulav, a u ženskoj konkurenciji isti uspjeh ostvarile su Lana Strman i Marina Ivanac.

Ovim putem čestitamo cijelom timu VK Biokovo na ovom fenomenalnom ostvarenju. Hvala Vam što ste naš klub i naš grad još jednom prikazali u najljepšem svijetlu i sretno u daljnjim izazovima.

Sljedeća regata na rasporedu je 01.05., a radi se o Memorijalu Tonči Skender koji se već tradicionalno održava u Makarskoj.

Dora Srzić / foto VK Biokovo

- Oglas -