Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaLOVRE LAUŠIĆ Nova predstava Zlatoustih je vrhunac mog glumačkog rada

LOVRE LAUŠIĆ Nova predstava Zlatoustih je vrhunac mog glumačkog rada

Još je malo ostalo do svečane premijere predstave ‘Careva večera’, novog asa iz rukava makaske amaterske kazališne skupine ‘Zlatousti’. Kako smo već najavili, u nedjelju  u 21 sat  će na pozornicu Ljetnog kina domaći kazalištarci izići s predstavom u koju, kako je već kazao voditelj Davor Šegota, jako puno vjeruju, jednako kao što vjeruju da publika ni ovog puta neće ostati razočarana.

Jednog od dvojice glavnih glumaca, Lovru Laušića, uhvatili smo za kratku najavu između pripremanja kuće za goste i trčanja na jednu od posljednjih proba.- Bez lažne skromnosti mogu reći da je ovo vrhunac mog dosadašnjeg rada. Teško je čovjeku sat i četrdeset samo stajati na jednom mjestu, a kamoli uz to glumiti i mijenjati na desetke raspoloženja. ‘Careva večera’ je definitivno predstava koja, ovako pripremljena, graniči s profesionalnim kazalištem i zato pozivam našu publiku da ju ne propusti pogledati – kazao je Laušić.

Nakon dvadeset godina na amaterskim kazališnim daskama treme, kaže, gotovo da i nema.
– To je ono kao kad čovjek ide skijati – op, op, op, kreneš i nema nazad. Tako i ja duboko udahnem i idemo! – u svom će stilu Laušić, dodavši kako je svoju rolu maestralno pripremio i drugi glavni glumac u predstavi, Toni Pašalić. ‘Careva večera’ osim nedjeljne premijere na rasporedu je i u srijedu, 5.lipnja, petak, 7. lipnja te u nedjelju, 9. lipnja a karte se mogu kupiti u Turist birou.

R.I.

- Oglas -