Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTVaterpolo: Uskoro počinje nova sezona 1. B lige

Vaterpolo: Uskoro počinje nova sezona 1. B lige

Početkom veljače počinje nova sezona 1.B vaterpolske lige, u kojoj nastupa i naš Galeb.

Makarani su prošle sezone nakon devet odigranih kola završili na petom mjestu, a slične ambicije imaju i ove sezone. Što se tiče same lige, ona je doživjela velike promjene u odnosu na proteklu sezonu.
Lani se u 1.B ligi natjecalo ukupno 12 ekipa, a ove sezone nastupit će ih svega 10 (iz natjecanja su se povukli Pula i Osijek).

No, to nije jedina promjena koja je zahvatila drugi rang hrvatskog vaterpola. Naime, izmijenjen je i format natjecanja. U sezoni 2021./2022. dvanaest ekipa igralo je jednokružno od veljače do svibnja, a momčad se nakon posljednjeg kola nalazila na prvom mjestu ujedno je bila i novi prvak. Ove godine stvari su bitno drugačije.

Naime, nakon što završni regularni dio prvenstva, formirat će se Liga za prvaka i Liga za ostanak. Pet najboljih ekipa nakon devet odigranih kola kreće u borbu za titulu, dok ostatak lige (ekipe plasirane od 6. do 10. mjesta) očekuje razigravanje za ostanak).

Galeb pak novu sezonu čeka s nekoliko promjena u igračkom kadru.

U odnosu na prethodnu sezonu klub su napustili Topić, Ravlić i Miličević, a kod sve trojice riječ je o preseljenju u drugi grad zbog fakultetskih obaveza (Topić i Ravlić otišli su u Zagreb, a Miličević u Split). Što se tiče ulaznih transfera, u Galeb se nakon nekoliko sezona vratio Luka Kaleb (u međuvremenu je nastupao za splitski POŠK), a klub je pojačao i bivši U-20 reprezentativac Ivan Perić (bio je član mlade reprezentacije koja je 2009. postala europski prvak).

Što se tiče klupskih ambicija, trener Toni Baćir istaknuo je da je primarni cilj plasman među prvih pet momčadi lige, čime bi se osigurao nastup u Ligi za prvaka. Galeb će novu sezonu otvoriti 04.02., kada ide u goste rovinjskom Delfinu. Prvu utakmicu pred svojim navijačima Makarani će odigrati u 2. kolu, kada im u goste dolazi dubrovački Bellevue.

Dora Srzić/ foto VK Galeb

- Oglas -