Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTVaterpolo: Galeb slavljem nad najvećim konkurentom učvrstio vrh

Vaterpolo: Galeb slavljem nad najvećim konkurentom učvrstio vrh

Prošli vikend bio je iznimno bogat vaterpolskim zbivanjima, kako na kadetskoj, tako i na seniorskoj razini. Nama najzanimljivija bila je utakmica Opatije i Galeba, koja je izravno odlučivala o prvom mjestu.

I jedna i duga ekipa ove sezone igraju odličan vaterpolo te ih je uoči međusobno susreta dijelilo tek tri boda. Dvoboj u Opatiji ponudio je tvrdu igru u kojoj su se istakle obrane (naročito Galebova, koja je primila tek tri pogotka). Igrači Tonija Lalića odigrali su sjajnu utakmicu ne dopustivši Opatijcima da im ozbiljnije zaprijete. Iako je to bila jedna netipična utakmica s tek deset postignutih golova (3:7), vrijedi istaknuti da je Galeb na najtežem gostovanju u ligi odigrao sjajnu utakmicu i najvećim konkurentima pobjegao na velikih šest bodova prednosti!

Vaterpolisti Galeba „pucaju“ na naslov prvaka, a svakom novom pobjedom sve su mu bliže. Isti cilj ima i Opatija, ali njihova situacija sada se znatno zakomplicirala te će joj trebati čudo da na kraju podigne pehar. Do kraja regularnog dijela sezone preostalo je još samo jedno kolo, nakon čega će se formirati Liga za prvaka i Liga za ostanak.
Iako još uvijek nisu poznati svi sudionici Lige za prvaka, jasno je da će Galebov najveći protukandidat u borbi za prvo mjesto biti upravo momčad s Kvarnera.

Prije nego li krene najvažniji dio sezone, preostalo je još dovršiti njen regularni dio. U posljednjem kolu uoči završnih obračuna, Galeb će na svom bazenu dočekati vaterpoliste Crikvenice. S obzirom da je riječ o jednoj od najlošijih momčadi lige, Galebovci u tom susretu ne bi trebali imati većih problema.
Dora Srzić/ foto MD

- Oglas -