Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTVaterpolo: Galeb putuje u metropolu

Vaterpolo: Galeb putuje u metropolu

Za vikend se nastavlja natjecanje u 1.B vaterpolskoj ligi. U subotu i nedjelju igra se četvrto kolo, a Galeba očekuje gostovanje kod Zagreba.
Galeb je u prošlom kolu došao do velike pobjede na uvijek neugodnom gostovanju kod Gusara, što je uistinu sjajno ostvarenje.

Nakon što su ranije svladani Delfin i Bellevue, ova tri boda pokazala su da Galeb itekako misli ozbiljno te da bi se ove sezone možda mogao boriti i za sam vrh. Naravno, za konkretnije prognoze morat ćemo još malo pričekati, ali uvodni dio sezone daje naslutiti da se makarski klub može ravnopravno nositi sa svima.

Sljedeće kolo Galeba odvodi na gostovanje kod Zagreba, jedne od tri momčadi koja još uvijek nema ni jedan osvojeni bod. Zagrepčani su u prošlom kolu doživjeli težak poraz u Opatiji (18:5), a sada im slijedi novi težak zadatak.

Galeb u ovu utakmicu ulazi kao apsolutni favorit i sve osim njegove pobjede bilo bi prvorazredno iznenađenje.

Uz to, igrači Tonija Lalića bi s nova tri boda došli u priliku da još malo poprave svoju gol razliku što bi im vrlo lako moglo donijeti povratak na prvo mjesto! Naime, trenutno vodeći POŠK u ovom kolu ima puno teži zadatak. Splićani će na svom bazenu dočekati dubrovački Bellevue, te se očekuje jedan neizvjestan dvoboj.

Galeb tako ima odličnu priliku da iz utakmice u Zagrebu izvuče dvostruku korist.
Dora Srzić / foto MD

- Oglas -