Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTVaterpolo: Galeb lakše od očekivanog svladao Delfina

Vaterpolo: Galeb lakše od očekivanog svladao Delfina

Ovaj vikend u Makarskoj je odigrana zaostala utakmica 5. kola 1.B vaterpolske lige između Galeba i Delfina. Oba kluba sezonu su otvorila odlično, pa se očekivala jedna tvrda i borbena utakmica. Međutim, te prognoze nisu se obistinile.

Naime, Galeb je odigrao najbolju ovosezonsku utakmicu te je stigao do visoke pobjede (17:6).

Neuobičajeno za Makarsku, utakmica se igrala u kasnom večernjem terminu (21:15). Razlog tome je polufinalni turnir PH za kadete, koji se od jutarnjih sati održava na Galebovom bazenu. Bogat vaterpolski dan podno Biokova zatvorio je dvoboj Galeba i Delfina.

Kao što istaknuli u uvodu, očekivao se pravi derbi, no utakmica Makarana i Rovinjana od početka je bila jednosmjerna ulica. Galeb je od prve sekunde zagospodario bazenom te je već nakon osam minuta na svom kontu imao sjajnih 5:1.
Odlično odrađena prva dionica igračima Tonija Lalića dala je veliki poticaj za nastavak.

Na krilima stečene prednosti Galebovci su nastavili u pozitivnom ritmu pa su tako na odmor otišli s velikih 9:3.

Drugo poluvrijeme proteklo je u identičnom tonu. Galeb je silovito otvorio nastavak utakmice te je na kraju treće dionice imao uvjerljivih 14:4, čime je riješio sve dileme oko pobjednika.

Rovinjani su do daha uspjeli doći tek u posljednjoj četvrtini koja je završila s 3:2 za Galeb. No, s obzirom na konačnih 17:6, vaterpolistima Delfina to je bila slaba utjeha.

Galeb je zahvaljujući novom slavlju ostao vodeća ekipa lige, no vrijedi napomenuti da makarski vaterpolisti imaju utakmicu manje od drugoplasiranog POŠK-a.

Delfin je pak ovim porazom ostao na četvrtom mjestu, koji pak ima dvije utakmice manje od ostatka lige (ovaj vikend igralo se šesto kolo, no Galeb i Delfin su ga preskočili kako bi odradili nadoknadu petog kola).

Sljedeće, šesto kolo, na rasporedu je u subotu, 10.02. 2024., a Galeba će pred svojim navijačima ugostiti Crikvenicu.
Dora Srzić/ foto O. Franić

- Oglas -