Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTVaterpolo: Galeb do velike pobjede u Opatiji

Vaterpolo: Galeb do velike pobjede u Opatiji

Nakon malo manje od mjesec dana nastavljeno je natjecanje u 1.B vaterpolskoj ligi. U akciji su bili i naši Galebovci, koje je u 4. kolu čekalo gostovanje kod Opatije. Na uvijek vrućem terenu makarski klub odigrao je odličnu utakmicu te je na kraju stigao do uvjerljive pobjede (8:12).

Galeb je sezonu otvorio tijesnim porazom u Kostreni, no to je bio samo nešto lošiji dan. U sljedeća dva kola Makarani su upisali isto toliko pobjeda pa su utakmicu protiv velikog rivala čekali puni samopouzdanja. U sličnoj situaciji nalazila se i Opatija, stoga je bilo je jasno da će se na Kvarneru voditi velika bitka za nove bodove.

Branitelj naslova odlično je ušao u utakmicu te je već u prvoj četvrtini došao do dva gola prednosti. Naime, nakon prvih osam minuta na semaforu je stajalo 1:3, što je Galebu dalo veliki poticaj na nastavak utakmice. U drugoj četvrtini Opatija je podigla nivo svoje igre te se na poluvrijeme otišlo sa samo golom prednosti za Galeb.

Drugo poluvrijeme bilo je još efikasnije od prvog. Treća protekla je u izjednačenom tonu. U bazenu se vodila velika borba za svaki gol, a uoči posljednjih osam minuta vaterpolisti Galeba na svom kontu imali su jedan pogodak prednosti.

Očekivalo se da će završna dionica biti još neizvjesnija, ali na kraju se dogodilo upravo suprotno. Galeb je ubacio u brzinu više te je potpuno nadigrao svog protivnika, ne dopustivši mu ni najmanju šansu za hvatanje priključka.

Makarani su slavili s ukupnih 8:12 i tako se podno Biokova vratili s tri velika boda u džepu.

Galeb je novom pobjedom ostao na prvom mjestu, no ima tek jedan bod više od drugoplasiranog POŠK-a i trećeplasiranog Delfina (koji ima i utakmicu manje). Opatija je pak ovim porazom pala na peto mjesto.

Sljedeće kolo na rasporedu je sljedeći vikend, a Galeba očekuje još jedan izazovan protivnik. U goste mu dolazi rovinjski Delfin, koji ove sezone igra odlično i puca vrlo visoko.
Dora Srzić/ foto MD

- Oglas -