Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTVaterpolo: Derbi POŠK-a i Galeba

Vaterpolo: Derbi POŠK-a i Galeba

Krajem ovog tjedna nastavlja se natjecanje u vaterpolskoj 1.B ligi. Za vikend je na rasporedu šesto kolo, a Galeb će u derbiju kola gostovati kod splitskog POŠK-a.

I jedni i drugi imali su odličan ulazak u sezonu (maksimalan učinak u prva četiri kola), no u posljednja dva tjedna Splićani su zabilježili pad forme, što je Galeb iskoristio na najbolji mogući način. Igrači Tonija Lalića odvojili su se na vrhu ljestvice te su vrlo blizu tome da i matematički osiguraju nastup u Ligi za prvaka.

Do kraja regularnog dijela sezone ostala su još četiri kola, nakon čega se formirati dvije zasebne lige, ona za prvaka i ona za ostanak. Galeb djeluje uistinu fenomenalno te ne bi bilo iznenađujuće kada bi početak razigravanja za naslov dočekao na vodećoj poziciji. Hoće li tako zaista i biti znat će se za otprilike mjesec dana, no ne treba trčati pred rudo. Galeba već ovaj vikend očekuje jedan veliki izazov u kojem mu neće biti nimalo lako.

Iako su u igračkom padu, POŠK-ovci su dobra ekipa protiv koje nije jednostavno igrati, pogotovo ne u Splitu. Dosadašnje utakmice Galeba i POŠK-a znale su biti iznimno uzbudljive i neizvjesne, a nešto slično može se očekivati i ovaj put. Splitskom klubu nadolazeća utakmica je prilika da pokuša smanjiti zaostatak i uključiti se borbu za prvo mjesto, dok je igrači Tonija Lalića žele nastaviti put ka prvoj poziciji uoči početka najvažnijeg dijela sezone.
Galeb u susret protiv POŠK-a ulazi kao blagi favorit.

Među njegovim najvećim adutima su Luka Kaleb i Mihovil Marinović, dvojica igrača koja se nalaze u samom vrhu najboljih strijelaca lige (Luka Kaleb je prvi s 26, a Mihovil Marinović treći s 21 postignutim, golom). Hoće li dečki u istom ritmu nastaviti i u dvoboju u Splitu, tek će se vidjeti.
Dora Srzić/ foto O.F.

- Oglas -