Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVARAŽDIN : Nakon pet dana bez novooboljelih, četiri slučaja zaraze

VARAŽDIN : Nakon pet dana bez novooboljelih, četiri slučaja zaraze

U Varaždinskoj županiji, u kojoj pet dana zaredom nije bio zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, u protekla 24 sata potvrđena su četiri novooboljela, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Ukupan broj oboljelih sada je 28, do sada je ozdravilo šest zaraženih, a na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici nalaze se 22 osobe koje su dobrog općeg stanja.

Jedna novooboljela osoba je srednjih godina i razvila je simptome visoke temperature, a kod ostalih triju osoba radi se o članovima iste obitelji – jednoj osobi srednjih godina i dvije mlađe osobe, izvijestio je Stožer.

Napomenuo je i da su oboljeli u početku imali vrlo blago povišenu temperaturu, a kroz nekoliko dana razvili su simptome obolijevanja respiratornog sustava. Dodatno je primijećen i simptom gubitka osjeta mirisa.

„Nijedna od novooboljelih osoba koje su smještene u Općoj bolnici Varaždin nije u trenutku pojave simptoma bila pod mjerom samoizolacije, što dodatno naglašava potrebu nužnog pridržavanja svih preporučenih higijenskih mjera i mjera socijalnog distanciranja”, ističe načelnik Stožera Robert Vugrin.

U Varaždinskoj županiji dosad su testirane ukupno 472 osobe, a pod mjerom samoizolacije je 1961 osoba.

Stožer je izvijestio i da je u protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila četiri slučaja kršenja mjere samoizolacije te 32 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Hina

- Oglas -