Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAUZOR OSEJAVA: Sporni objekt koji i dalje raste na Dugišu nam pokazuje...

UZOR OSEJAVA: Sporni objekt koji i dalje raste na Dugišu nam pokazuje i dokazuje tko je pravi vlasnik Makarske

Udruga za održivi razvoj Osejava danas se na svom facebook profilu oglasila priopćenjem na temu građevinskih radova na predjelu Dugiša, koje vam prenosimo u nastavku.

– Makarski građevinski lobi, posebice onaj sa pipcima na predjelu Dugiša, očito je imun na globalnu blokadu gospodarstva uzrokovanu Korona virusom.Buka strojeva angažiranih oko budućeg trgovačkog centra i dva obližnja objekta još nepoznate namjene, posljednja je dva mjeseca parala tišinu sveopće karantene te nas sve natjerala da onu staru pomorsku „ploviti se mora“ pretvorimo u novu i prikladniju – „graditi se mora!.

A da su naš grad i njegovi čelni ljudi već davno „otplovili“ dokazuje i nedavno Izvješće o Drugoj ponovljenoj javnoj raspravi o Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Makarske (https://makarska.hr/clients/1/documents/3913.pdf).

Uvidom u spomenuti dokument jasno se da zaključiti kako su Grad Makarska i splitski „Geoprojekt“ konačno popustili i urbano planiranje prepustili pojedinim interesnim grupacijama kao što je tvrtka „B.E.K. projekt“, u čijem se vlasništvu nalaze i dvije spomenute novogradnje.

I dok su odbili gotovo sve pojedinačne primjedbe i prijedloge na navedeni Plan, uključujući i onih 2196 koje smo prikupili kao Udruga, Ognjen Radić i njegov Odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo „zažmirili su na jedno oko“ te „B.E.K. projektu“ dopustili „ziđanje“ mimo postojećeg Plana koji za ovakve objekte inače propisuje prizemlje i četiri etaže (pogledaj fotografiju).

Iako će novi Prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana vjerojatno dopustiti gradnju još jedne etaže, aktere ove priče podsjećamo kako on još uvijek nije usvojen te je samim tim B.E.K.-ov objekt sa pet etaža zapravo ilegalan.

I dok građani s nestrpljenjem čekaju usvajanje Prijedloga već odavno iskasapljenog Prostornog plana, sporni objekt na Dugišu i dalje raste te nam još jednom pokazuje i dokazuje tko je pravi vlasnik Makarske – piše Udruga za održivi razvoj Osejava.

M.D./ foto UZOR Osejava

- Oglas -