Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaUŽAS Majka spiskala novac od humantirane akcije za liječenje, dijete umrlo

UŽAS Majka spiskala novac od humantirane akcije za liječenje, dijete umrlo

 Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podignulo je optužnicu protiv 34-godišnje majke koju terete da je svjesno odbila liječiti dijete, zbog čega je došlo do pogoršanja bolesti i smrti, a i utajila je gotovo polovicu novca, više od 400.000 kuna, prikupljenog za njegovo liječenje.

Kako je objavilo Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, optužnicom se 34-godišnjakinju tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta (2008.) od 24. siječnja 2019. do 2. svibnja 2019. u Zagrebu grubo povrijedila djetetova prava zbog čega je prouzročena smrt djeteta.

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju. Zbog neliječenja je došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te  smrtnog ishoda.

Uz to, okrivljenicu se tereti i da je od 8. kolovoza 2018. do 23. svibnja 2019. u Zagrebu tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta. Od tog iznosa ona je potrošila 422.546 kuna za osobne potrebe.
Hina/ foto: ilustracija

 

- Oglas -