Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKUTRKA Botanički vrt Kotišina ugostio 60-ak trkača Strkine mini lige

UTRKA Botanički vrt Kotišina ugostio 60-ak trkača Strkine mini lige

U subotu u jutarnjim satima održano je peto kolo Strkine Mini Lige u Botaničkom vrtu Kotišina i njegovoj okolici.

Šezdesetak trkača otrčalo je novoobnovljeniim stazama unutar botaničkog vrta, te nakon toga su produžili u smjeru Makra do crkvice Sv. Martina koja je također nedavno obnovljena.

Malo prije Makra, staza je trkače odvela u niži predio ispod Kotišine , između maslinika i suhozida natrag u samu Kotišinu. Ukupno je bilo nešto manje od 4 km i oko 200 metara visinske razlike za savladati.

Nakon utrke, zahvaljujući Gradskom muzeju Makarska i njegovim djelatnicima koji su otvorili Interpretacijski centar Veliki Kaštil, trkači su se na zanimljiv način imali prilike upoznati s biljnim i životinjskim svijetom Biokova.

Utrka je u organizaciji Trail i treking kluba Strka koja već zadnjih 8 godina organizira mini ligu koja svaku godinu mijenja lokacije te tako omogućuje ljudima da uz aktivan način, na otvorenom, upoznaju ljepote zavičaja.

Ovo proljeće, 13.05. TTK Strka također organizira Absolute Biokovo Challlenge, jednu od najtežih utrka u ovom dijelu Europe i prvu utrku sa Skyrunning certifikatom u Hrvatskoj.
MD/ foto TTK Strka
- Oglas -