Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaUTORAK Predavanje 'Somatska inteligencija- ljekovita moć instinkata' Damjana Beusana

UTORAK Predavanje ‘Somatska inteligencija- ljekovita moć instinkata’ Damjana Beusana

Gradska knjižnica Makarska poziva na predavanje ‘Somatska inteligencija- ljekovita moć instinkata’ Damjana Beusana, koje će biti oddržano u utorak, 05. travnja u 19 sati u Gradskoj knjižnici Makarska.

Somatic Experiencing® (SE®) prirodna je metoda iscjeljivanja, razrješavanja i sprečavanja trauma koju je razvio dr. Peter A. Levine. Ova revolucionarna metoda, podržana najnovijim spoznajama neuroznanosti, temelji se na promatranju divljih životinja koje su u prirodi plijen i premda su stalno ugrožene, rijetko postaju traumatizirane. Učenje ove prirodne sposobnosti životinja omogućuje nam vraćanje u ravnotežu nakon stresnih iskustava kao što su nasilje, nesreće, teže liječničke dijagnoze i terapije, strah, bijes, žalost… Somatic Experiencing izrazito je učinkovita metoda za nježno iscjeljivanje trauma koja se temelji na pretpostavci da se ljudski živčani sustav prirodno zna vratiti u ravnotežu ako ima istinsku podršku.

Dr. Peter Levine jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za liječenje trauma i tvorac popularne i vrlo uspješne metode somatskog doživljavanja (engl. Somatic Experiencing). Ovom je metodom pomogao mnogim svojim pacijentima koji su proživjeli traumu. Somatsko doživljavanje način je iscjeljivanja traume kada na kontroliran način tjelesno otpuštamo blokiranu energiju.

Somatsko doživljavanje ili rad s traumama je ingeniozan sistem osmišljen za upoznavanje našeg nervnog sustava te stimulacija promjena stanja kroz vrlo jednostavne i lako primjenjive tehnike. Budući da se radi o našoj somatici, prirodi, poveznici s prirodom nije potrebno nikakvo predznanje niti teorija za rad. Otvaranje kanalu senzacija i povjerenje koje se iz toga postupno javlja dovodi organskim putem do razrješenja godinama okoštenih naoko nerješivih problema.
Damjan Beusan kroz svoja školovanja i edukcije dobiva priliku raditi u raznim područjima društvenog djelovanja: kao odvjetnički pripravnik, državni službenik i diplomat, turistički animator, vodič, pratitelj, vlasnik turističke agencije, predškolski pedagog u vrtiću te counselor i terapeut. Poveznica svih ovih poslova I djelovanja su fenomen zvan ljudsko biće i svi nivoi ljudske svijesti.

Certificiran kao holistic counselor Working with people – kod Rafia Morgana i Turiye Hanover, Facilitator procesa Intenziva svjesnosti kod Gange Cording i Jivana Sundera te Somatic Experiencing s Bernsom Gallowayem. Član je udruženja terapeuta SIAF Italija.

Dugogodišnje asistiranje u radionicama i procesima samospoznaje, Working with people, Intenziva svjesnosti Who is in i Satorija. Individualno radi s ljudima kao certificirani SEP (Somatic Experiencinga practitioner) te holistic counselor.
MD/foto GKM

- Oglas -