Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaUspjeh Hrvatske na najvećem turističkom sajmu u Bavarskoj

Uspjeh Hrvatske na najvećem turističkom sajmu u Bavarskoj

U Münchenu je održan turistički sajam f.re.e, najveći međunarodni turistički sajam u Bavarskoj na kojem je ovogodišnja zemlja partner Hrvatska. Sajam je bio otvoren za posjetitelje od 22. do 26. veljače, te je ostvario rekordan broj od 165.000 posjetitelja. Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača svoju je ponudu, u sklopu hrvatskog štanda, predstavilo i 27 hrvatskih suizlagača, odnosno hotelijera, agencija, prijevoznika, ali i turističkih zajednica među kojima je i TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Ceremoniji otvorenja sajma, uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, prisustvovali su i Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta RH, Reinhard Pfeiffer, direktor sajma f.re.e, Dieter Reiter, gradonačelnik Münchena, Sabine Jarothe iz Bavarskog ministarstva za gospodarska pitanja, državni razvoj i energiju i drugi.

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije predstavila se bogatom turističkom ponudom, ali i pjesmom, tradicijom te mirisima i okusima. Povorka sinjske alke, završno kolo Ere s onoga svijeta i mažoretkinje, otvorili su ovogodišnji sajam, a dalmatinskom pjesmom smo ispratili zadnje posjetitelje.

Tradicionalno vijerno tržište Bavarske i ovaj put je pokazalo interes za Splitsko-dalmatinskom županijom. Osim što dobro poznaju glavne adute naše županije (sunce, more, plaže…) raduju ih i nove atrakcije koje smo predstavili – skrivena Dalmacija, outdoor aktivnosti, tradicijske ljepote dalmatinskog zaleđa te bogata eno i gastro ponuda s degustacijom dalmatinskog pršuta.

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Turističkom zajednicom općine Bol održala je prezentaciju u sklopu koje je predstavljen i direktan let Munchen-Bol na Braču avio kompanije Croatia Airlines. Navedena linija dodatno potvrđuje našu povezanost s Njemačkim tržištem te će zrakoplovi letjeti subotom, u razdoblju od kraja svibnja do prve polovice listopada.

Drugog dana sajma održano je druženje uz večeru s pedeset turoperatora koji su zaslužni za prodaju aranžmana za hrvatsku.

Sajam f.re.e. nastavak je uspješne sezone prezentiranja ponude srednje Dalmacije na Inozemnim tržištima te je potvrdio naša nastojanja da svoje blagodati komuniciramo i u periodu pred i po sezone gdje je interes za navedenim periodom znatno uznapredovao.
Dugoročno održiva turistička ponuda koja osim gospodarske koristi vodi računa o autohtonom stanovništvu te prije svega nastoji u što većoj mjeri očuvati tradicionalan način života, sačuvati prirodne ljepote i zaštiti kulturnu baštinu smjer je kojim ćemo i dalje ići u prezentiranju naše destinacije na inozemnim tržištima -objavili su iz TZ splitsko-dalmatinske županije.

MD/foto: Dalmacija.hr

- Oglas -