Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAUSKORO U MAKARSKOJ Sportske radionice za djecu s teškoćama u razvoju

USKORO U MAKARSKOJ Sportske radionice za djecu s teškoćama u razvoju

Udruga osoba s invaliditetom Sunce iz Makarske i Sportsko rekreativno društvo Maars iz Zagreba krajem kolovoza organizirati će ALL IN radionice namijenjene djeci i mladima s teškoćama u razvoju koje sufinancira Zajednica Športskih Udruga Grada Makarska.

Udruga Maars već četvrtu godinu za redom provodi program HandbALL IN, inkluzivni sportski program koji se provodi u tri hrvatska grada, Zagrebu, Sinju i Metkoviću te Sarajevu. Ukupno broji oko 120 članova i preko 45 volontera koji kroz godinu pomažu u realizaciji ciljeva. Program je prilagođen sposobnostima svakog djeteta kojem je osiguran individualni pristup unutar grupe uz terapeute i asistente-volontere.

HandbALL IN je osnovala bivša hrvatska rukometna reprezentativka Maida Arslanagić, magistra logopedije i Floortime praktičar, koja je ujedno i voditeljica programa i trenerica. Mnogi poznati i ugledni hrvatski sportaši i sportašice, klubovi i paraolimpijci podržavaju program. Nekolicina bivših rukometnih reprezentativki uključena je u sami program, a ambasadori su najbolji rukometaš svijeta Domagoj Duvnjak i nekadašnja reprezentativka Hrvatske, jedna od najboljih golmanicama Europe, Jelena Grubišić.

HandbALL IN tim stručnjaka boravit će u Makarskoj od 29.8. (ponedjeljak) do 1.9. (četvrtak) gdje će provoditi osim sportskih i radionice socijalnih i životnih vještina.

U sportskim radionicama naglasak je na poticanju senzoričkih i motoričkih vještina kroz individualan rad s terapeutima unutar grupe, a radionice stjecanja svakodnevnih i životnih vještina osmišljene su za uvježbavanje specifičnih socijalnih vještina potrebnih u svakodnevnoj interakciji s djetetovom okolinom.

M.D./foto M.D.

 

- Oglas -