Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAUređenje ulica iznad Lištuna: Konzervatori sugerirali tradicijsko popločanje s "kogulima"

Uređenje ulica iznad Lištuna: Konzervatori sugerirali tradicijsko popločanje s “kogulima”

Grad Makarska naručio je od arhitekta Alena Kostrenčića, autora projekta uređenja Trga Hrpina, projekt uređenja ulica sjeverno od Lištuna, a prema našim saznanjima za to nisu dobili suglasnost konzervatora. Kako doznajemo od glasnogovornice Ministarstva kulture i medija, popločanje ulica sjeverno od ulice Lištun razmatralo se neslužbeno, s primjedbama da bi ga trebalo interpretirati kao tradicijsko popločanje „s kogulima“ koje se u navedenoj zoni grada nalazilo.

– Novu varijantu popločanja Konzervatorski odjel nije dobio, stoga ne posjedujemo podatke u kojoj je fazi projekt. Preporučamo vam da bi se po tom pitanju trebali obratiti investitoru, Gradskoj upravi Makarske, naveli su iz resornog ministarstva.

Prema našim saznanjima zamišljen je parter u betonu, a kakvo je novo rješenje i kad bi Grad uopće išao u realizaciju, nemamo saznanja.

Na platformi Otvoreni grad ne vidi se da je ispostavljen neki račun za idejno rješenje za ulice iznad Lištuna, nego su ispostavljeni računi za Hrpinu u iznosu od cca 21,7 tisuće eura (idejno rješenje i arhitektonski projekt izvanrednog održavanja i partnerno Trga Hrpina, op.a.).

Ivona Ćirak /foto O.F.

- Oglas -