Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotUPOZNAJ SVOJU ZEMLJU Udruga turističkih vodiča pripremila dvije tematske ture uz podršku...

UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU Udruga turističkih vodiča pripremila dvije tematske ture uz podršku TZ-a Makarske i Vrgorca

Udruga turističkih vodiča Makarska rivijera i Zabiokovlje najavljuje dvije tematske ture koje će se, u sklopu projekta Upoznaj svoju zemlju, održati za vikend u Makarskoj i Vrgorcu.

Već od 2018g., povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, realiziran je projekt UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU. Pokretačem projekta je Zajednica društava turističkih vodiča Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a ove se godine u projekt uključilo 55 gradova.

Temeljni cilj projekta Upoznaj svoju zemlju je ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.
Naime, svi licencirani vodiči u nedjelju točno u 12.00 sati poklanjaju svojim sugrađanima besplatno vođenje po mjestima ili gradovima u cijeloj Hrvatskoj. Ove godine nit vodilja svih tematskih tura bit će nematerijalna baština koja se prenosi s generacije na generaciju te promiče poštovanje za kulturnu raznolikost i kreativnost.

Naša Udruga turističkih vodiča Makarska rivijera i Zabiokovlje pripremila je dvije tematske ture uz podršku Turističke zajednice grada Vrgorac i Turističke zajednice grada Makarska.

Dan prije svih tura u cijeloj Hrvatskoj, odnosno u subotu, 13. siječnja u 12.00. održat će se povijesna tura naše Udruge u Vrgorcu. Prva tura naše Udruge u Zabiokovlju, gdje će tri naše Kolegice , Dora Divić Krišto , Nina Turić Roščić te Martina Gašpar provest će nas kroz zanimljivosti vezane uz Vrgorac. Tura će početi ispred spomenika Tina Ujevića i trajat će oko sat vremena.

A u nedjelju, 14. siječnja, točno u 12.00 ispred palače Tonoli čekat će na Vas naši vodiči – Aneta Pivac, Martina Gašpar, Marija Katavić, Danica Vitlić, Nina Turić Roščić , Kate Vidović i Agata Ravlić.

Šetnja će trajati oko sat i pol vremena; počet će ispred palače Tonoli, a završit će u parku fra Jure Radića.
MD/foto MD

- Oglas -