Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaVIDEO I FOTO: UOČI DANA GRADA OTVORENE I NOVE PROSTORIJE GRADSKE GLAZBE...

VIDEO I FOTO: UOČI DANA GRADA OTVORENE I NOVE PROSTORIJE GRADSKE GLAZBE Dom makarskih glazbara u novom ruhu nakon više od 50 godina

Uz Gradsku knjižnicu Makarska, srijeda 23.listopada bila je veliki dan i za Gradsku glazbu Makarska, najstariju gradsku udrugu koja će u ne tako dalekoj budućnosti, 2026.godine, proslaviti punih 200 godina djelovanja u našem gradu. Naime, nakon otprilike četiri mjeseca završeni su radovi obnove u dugogodišnjem prostoru Glazbe, vrijedni oko 600.000 kuna, a današnji je dan i službeno označio povratak glazbara pod stari krov. Otvorenju je nazočila i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uz predstavnike Grada Makrske i saborsku zastupnicu Dragicu Rošćić, a predsjednik Gradske glazbe Makarska Vedran Buble na samom je početku kazao kako ne mora niti istaknuti koliko će, nakon više od 50 godina, obnova ovog prostora značiti glazbarima.

– Iako, mogu vam reći da je i u ovih proteklih 50 godina, bez obzira u kakvom su stanju bile prostorije, Gradska glazba Makarska s ponosom prezentirala naš grad i područje s kojeg dolazimo – kazat će Buble.Gradonačelnik Jure Brkan istaknuo je da je Gradska glazba povijest Makarske i svakako nešto više od samog prostora. – To je povijest grada, Glazba je odgojile brojne generacije i nadam se da će u ljepšim uvjetima nastaviti tradiciju i dalje. Dok je god grada Makarske – dodao je Brkan, koji je obećao i da će iduće godine Gradska glazba dobiti i nove uniforme. Okupljenim su se glazbarima obratili još i zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ koji je, kao i u slučaju knjižnice, čitavo vrijeme bio uključen u tijek radova, te saborska zastupnica Dragica Vranješ koja je pomogla u kontaktima s Ministarstvom. Ministrica Obuljen Koržinek , koja je inače po svom prvom obrazovanju glazbenica, što je i sama istaknula, poželjela je makarskim glazbarima što više nastupa u budućnosti.
O.F. / D.Antonini
- Oglas -