Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaSPORTUMN: Raspoložena Torcida uvjerljiva protiv Downtowna, Plamen i Domina podijelili bodove

UMN: Raspoložena Torcida uvjerljiva protiv Downtowna, Plamen i Domina podijelili bodove

Utakmicama Malog Plamena i Pizzerie Domine kompletirali je 11. kolo makarske malonogometne lige.

Prvi su na teren izašli malonogometaši Plamena i Domine. Dva novaka u ligi nisu baš najbolje otvorila svoju debitantsku sezonu, zbog čega im je međusobni susret bio od velike važnosti. Naime, pobjedniku se otvarala mogućnost uspona na ljestvici, kojim bi se malo približio ekipama iz vrha.

Utakmica je bila vrlo tvrda i neizvjesna, a nakon 40 minuta završilo je bez pobjednika. Također, vrijedi istaknuti da su postignuta samo dva pogotka, čime je ovo postala najneefikasnija utakmica kola. Prvi je do gola stigao Plamen, koji je u 13. minuti u vodstvo doveo Joze Antunović. Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata te se na predah otišlo s minimalnom prednošću Plamena. U 28. minuti Domina preko Branka Čovića dolazi do izjednačenja i vraća se u igru. No, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa je u konačnici svakome pripao po bod.

Ovakvim ishodom više razloga za zadovoljstvo ima Domina, koja je veći dio utakmice bila u zaostatku, no na kraju se uspjela spasiti poraza.

Stanje na ljestvici nije se bitnije promijenilo. Mali Plamen trenutno je 8. s 13. osvojenih bodova, dok je Domina 10. s tri boda manje.

Druga utakmica odigrana u četvrtak bila je ona između Downtowna i DPH Torcide MR. Za razliku od utakmice Plamena i Domine, ova je ponudila pravi festival golova. U najefikasnijoj utakmici kola vidjeli smo čak 12 golova, a pobjeda je pripala Torcidašima.

foto: UMN Makarska
Do uvjerljivog slavlja predvodili su ih dvostruki strijelci Matej Bitanga i Mladen Sikirica, a mrežu Downtowna pogađali su još i Luka Kožul, Mate Marević, Saša Zvizdić, Ivan Jezidžić i Luka Krželj (autogol). Pogotke za Breljane postigli su Josip Zelić, Luka Krželj i Anđelo Jalovčić.

Torcida je ovom pobjedom došla do 13 osvojenih bodova zahvaljujući čemu je skočila na 8. mjesto, dok je Downtown unatoč porazu zadržao pretposljednje mjesto (8 bodova).
Sljedeće kolo igra se u srijedu i četvrtak.

D.Srzić/ foto UMN: Makarska

- Oglas -